Maskvos teismas atsisakė nagrinėti ieškinį V. Putinui dėl piliečių teisių negynimo | Diena.lt

MASKVOS TEISMAS ATSISAKĖ NAGRINĖTI IEŠKINĮ V. PUTINUI DĖL PILIEČIŲ TEISIŲ NEGYNIMO

Maskvos Tverės rajono teismas atsisakė priimti opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto „Kovos su korupcija fondo“ (FBK) ieškinio pareiškimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Teismas paskelbė nutartį atsisakyti priimti ne pelno organizacijos „Kovos su korupcija fondas“, G. V. Alburovo, A. V. Bogomolovos, M. A. Vysočinos, V. I Gimadi ir kitų ieškovų administracinį ieškinio pareiškimą, kuriuo prašoma pripažinti neteisėtais RF prezidento veiksmus (neveikimą)", – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė teismo atstovė spaudai Olga Bondareva.

Ji paaiškino, kad remiantis teismo nutartyje pateikiamomis Konstitucijos nuostatomis, RF prezidentui negali būti keliami reikalavimai, susiję su administracinių nusižengimų teisena.

Anot teismo atstovų, tai reiškia, kad „administracinis ieškinio pareiškimas negali būti priimtas, nes jo priėmimas pažeistų pagrindinius valdžių atskyrimo Rusijos Federacijos teritorijoje principus“.

Ši nutartis gali būti skundžiama Maskvos miesto teismui.

FBK savo ieškinyje V. Putinui „prašo pripažinti jį kaltu nevykdant savo konstitucinės pareigos ginti piliečių teises“. Organizacijos nuomone, šias teises pažeidžia Tyrimų komitetas, vykdantis tyrimą dėl pinigų plovimo fonde. Ieškovais yra FBK ir 14 jo darbuotojų, įskaitant organizacijos įkūrėją A. Navalną.    

Rugpjūčio 3 dieną Tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą, susijusią su FBK finansavimu. Tyrimo duomenimis, nuo 2016 metų sausio iki 2018-ųjų gruodžio fondo darbuotojai legalizavo apie 1 mlrd. rublių (maždaug 13,8 mln. eurų), gautų iš kitų asmenų nusikalstamu būdu. Šie pinigai esą naudoti FBK veiklai.

Kiek vėliau Rusijos tyrėjai sumažino tą sumą iki 75,5 mln. rublių (per 1 mln. eurų).

Rugsėjo 12 dieną Tyrimų komitetas surengė kratas A. Navalno regioniniuose štabuose ir FBK darbuotojų namuose – iš viso daugiau nei 200 adresų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS