„McDonald's“ generalinis direktorius priverstas trauktis dėl tarnybinio romano | Diena.lt

„MCDONALD'S“ GENERALINIS DIREKTORIUS PRIVERSTAS TRAUKTIS DĖL TARNYBINIO ROMANO

Žymusis greito maisto restoranų tinklas „McDonald's“ paskelbė, kad generalinis direktorius Steve'as Easterbrookas nebevadovaus bendrovei. Vadovą iš pareigų išvertė „nederamas elgesys“, pasireiškęs tarnybiniu romanu su viena bendrovės darbuotoja.

„McDonald's“ valdybos sprendimu S. Easterbrooką pakeis „McDonald's USA“ generalinis direktorius Chrisas Kempczinskis.

„S. Easterbrookas paliko bendrovę valdybai nusprendus, kad jis pažeidė įmonės vidaus politiką ir elgėsi nederamai. Tai susiję su nesenais santykiais su darbuotoja“, – teigiama „McDonald's“ pranešime.

El. laiške „McDonald's“ darbuotojams S. Easterbrookas tikino suprantąs, kad jo užmegztas tarnybinis romanas buvo klaidas.

„Žinant bendrovės vertybes, sutinku su valdybos sprendimu, kad man laikas trauktis“, – rašė jis.

Pranešime nepateikiama daugiau detalių apie incidentą, taip pat neatskleidžiama, ar S. Easterbrookas buvo atleistas, ar jam leista atsistatydinti. Pasak valdybos, naujajam vadovui pavyks gerai susitvarkyti su jam patikėtais uždaviniais.

„Ch. Kempczinskis turi tinkamų gabumų ir patirties, kad vestų mus į priekį. Jis vadovavo verslui JAV, kur restoranai rodo stiprius finansinius ir veiklos rezultatus, taip pat prižiūrėjo pasaulinę strategiją, verslo plėtrą ir inovacijas“, – pranešime teigė „McDonald's“ valdybos pirmininkas Enrique Hernandezas jaunesnysis.

„McDonald's“ trečio ketvirčio pelnas, palyginti su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, smuko 1,8 proc. ir sudaro 1,6 mlrd. dolerių. Tuo tarpu pajamos augo 1,1 proc. iki 5,4 mlrd. dolerių.

Greito maisto milžine taip pat užfiksavo 5,9 proc. pasaulyje augusius pardavimus, daugiausia pardavimai augo Jungtinėse Valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS