Medikai pasakoja apie siaubingas sąlygas Gazos Ruožo ligoninėse | Diena.lt

MEDIKAI PASAKOJA APIE SIAUBINGAS SĄLYGAS GAZOS RUOŽO LIGONINĖSE

Užsienio pagalbos organizacijos praneša apie siaubingas sąlygas nedaugelyje vis dar veikiančių Gazos Ruožo ligoninių. „Mes matome sužalojimus, kuriuos daugiausiai sukėlė sprogimai ir skeveldros, – Niujorke įsikūrusios privačios pagalbos organizacijos „International Rescue Committee (IRC)“ pranešime cituojamas Oksfordo universitetinės ligoninės vyriausiasis chirurgas ir skubios medicinos pagalbos grupės klinikinis direktorius Nickas Maynardas. – Daugelis suaugusiųjų, vaikų ir kūdikių atvežami su trauminėmis rankų ir kojų amputacijomis. Matėme mažus vaikus su siaubingiausiais veido nudegimais“.

Koridoriuose, laiptinėse, priėmimo zonose, palatose – kiekviename ligoninės kvadratiniame centimetre ant grindų guli pacientai, kalbėjo medikas. Daugelis jų neprivalgę.

Organizacijų „Medical Aid for Palestinians“ (MAP/Didžioji Britanija) ir IRC pirmoji skubios medicinos pagalbos komanda šiuo metu dirba vienoje Gazos Ruožo ligoninių, kad pasirūpintų daugybe Izraelio atakų aukų, sakoma toliau IRC pranešme. “Vaizdai Gazoje sukrečiantys. Jau pirmosiomis darbo ligoninėje valandomis gydžiau maždaug vienerių metukų berniuką, kuris per bombardavimą neteko dešinės rankos ir dešinės kojos. Tai dariau ant grindų, nes nebuvo neštuvų, – pasakojo vaikų gydytoja Seema Jilani iš IRC. – Našlaičiai ir kūdikiai atvyksta su sunkiais nudegimais, yra ištikti šoko, dreba iš baimės ir yra vos gyvi. Man plyšta širdis dėl vaikų Gazoje“.

„Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožą Sveikatos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios spalio 7 d. Gazos Ruože buvo sužeista daugiau kaip 57,6 tūkst. žmonių. Žuvusiųjų yra daugiau kaip 22,4 tūkst.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) po Kalėdų pareiškė, kad Gazos Ruože iš dalies dirba tik 13 iš anksčiau veikusių 36 ligoninių. Jos visiškai perpildytos, trūksta kuro, medikamentų, narkozės priemonių, maisto produktų ir geriamojo vandens.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kažkoks košmaras

Baisiausia, kad tos tautos atstovai laiko save išrinktaisiais. Kurie savo vietoj, viskas tvarkoj. Bet kai pradeda kalbėti apie pozuotojus arba kai Kukliansky (yra filmuota medžiaga - demonstravo tas pats liūdnai pagarsėjęs Žemaitaitis) pareiškia, kad... jūs, lietuviai, mūsų nekenčiat, bet kad jūs, lietuviai, žinotumėte, kaip, mes, žydai, jūsų, lietuvių, nekenčiame... Žinote, net žmogui, turinčiam šiek tiek žydiško kraujo, pradeda gniaužtis kumščiai.

Palygink

Tik lyginu Ukrainos ir Gazos bombardavimų nuotraukas. Jei Ukrainoje dirba gelbėtojai, kai kas iš civilių padeda jiems ir tik keletas stebi. Gazoje pora gelbėtojų prie vieno sužeisto ir tanki minia pozuotojų...

dusanski pasekejai

Zydu vykdomas genocidas yra nusikaltimas zmonijai. Ar Haga jau surinko pakankamai medziagos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS