Meksika ragina JAV nedelsiant imtis veiksmų dėl migrantų | Diena.lt

MEKSIKA RAGINA JAV NEDELSIANT IMTIS VEIKSMŲ DĖL MIGRANTŲ

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pirmadienį sakė paraginęs savo kolegą JAV Joe Bideną nedelsiant imtis veiksmų ir investuoti į Centrinę Ameriką, siekiant sustabdyti migrantų srautą.

A. M. Lopezas Obradoras kalbėjo Jungtinėms Valstijoms šeštadienį pareiškus, kad padidins deportavimo skrydžius tūkstančiams migrantų, susibūrusių po tiltu prie Teksaso sienos.

Meksikos lyderis sakė parašęs J. Bidenui ir paprašęs skubiai imtis veiksmų, kad būtų pašalintos svarbiausios nuo skurdo ir smurto bėgančių žmonių migracijos bangos priežastys. Jis pabrėžė „būtinybę nedelsiant veikti Gvatemaloje, Hondūre ir Salvadore“ – investuoti į ekonominės pagalbos programas ūkininkams ir jauniems pameistriams.

Jei JAV investuotų į Centrinę Ameriką, „per mažiau nei šešis mėnesius mes padėtume 330 tūkst. žmonių, kuriems šie bendri veiksmai suteiktų  viltį“, sakė jis.

A. M. Lopezas Obradoras ne kartą siūlė išplėsti vieną iš savo vidaus gerovės programų į Centrinę Ameriką, kad šiame regione būtų sukurta 1,2 mln. darbo vietų. Jis taip pat pasiūlė leisti dalyviams po trejų metų gauti JAV darbo vizą.

Be migrantų pasienyje, dešimtys tūkstančių Haičio ir Centrinės Amerikos gyventojų yra įstrigę pietiniame Meksikos Tapačiulos mieste ir laukia dokumentų, kurie leistų jiems tęsti kelionę į šiaurę. Meksikos valdžia šiais metais jau suėmė daugiau nei 147 tūkst. nelegalių migrantų – tris kartus daugiau nei tuo pačiu metu 2020-aisiais, nurodo Nacionalinis migracijos institutas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha ... Meksikonas su kitais driskiais

dulkinasi vaikus gamina ..ir siuncia y amerika prie sienos , kad amerikonas duotu darbo, ismokslintu, aprengtu ir pamaitintu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS