Meksikos prezidentas: J. Bideną sveikinti dar per anksti | Diena.lt

MEKSIKOS PREZIDENTAS: J. BIDENĄ SVEIKINTI DAR PER ANKSTI

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) šeštadienį pareiškė, kad dar per anksti sveikinti Joe Bideną (Džo Baideną) su pergale JAV prezidento rinkimuose, kol nėra išspręsti „visi teisiniai klausimai“.Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) šeštadienį pareiškė, kad dar per anksti sveikinti Joe Bideną (Džo Baideną) su pergale JAV prezidento rinkimuose, kol nėra išspręsti „visi teisiniai klausimai“.

„Nenorime pasielgti neapgalvotai. Nenorime veikti lengvabūdiškai ir norime gerbti žmonių apsisprendimą bei teises“, – žurnalistams sakė A. M. Lopezas.

„Palaikome labai gerą ryšį su abiem kandidatais“, – pridūrė jis.

„Prezidentas (Donaldas) Trumpas (Donaldas Trampas) labai pagarbiai elgėsi su mumis, ir mes sudarėme labai gerų susitarimų. Dėkojame jam, kad jis nesikišo ir mus gerbė“, – kalbėjo kairiųjų pažiūrų Meksikos lyderis.

Iš „lygiai tas pats“ taikytina J. Bidenui, tvirtino A. M. Lopezas Obradoras.

D. Trumpas pateikė virtinę skundų teismams ir atsisakė pripažinti pralaimėjęs, kai didžiosios JAV televizijos šeštadienį paskelbė prognozuojančios J. Bideno pergalę po antradienį įvykusių rinkimų.

Respublikonas pakurstė pyktį per 2016 metų rinkimų kampaniją, pavadinęs meksikiečius migrantus „žagintojais“ ir narkotikų prekeiviais, taip pat pažadėjęs atsitverti nuo Meksikos fizine siena.

Tačiau A. M. Lopezas Obradoras sugebėjo palaikyti gana šiltus santykius su D. Trumpu ir liepą netgi aplankė jį per savo pirmąją kelionę į užsienį, kai buvo išrinktas savo šalies vadovu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

idomu

ka darys visi pajacai kai bus irodytas falsas ir Trumpas liks prezidentu tai bus linksma matyt atvepusius zandus .....

nors

vienas adekvatus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS