A. Merkel ketina susitikti su P. Porošenka Ukrainos rinkimų kampanijos metu | Diena.lt

A. MERKEL KETINA SUSITIKTI SU P. POROŠENKA UKRAINOS RINKIMŲ KAMPANIJOS METU

  • 5

Vokietijos kanclerė Angela Merkel kitą savaitę susitiks su Ukrainos lyderiu Petro Porošenka, penktadienį paskelbė jos atstovas.

Vis dėlto jis paneigė, kad toks vizitas tolygus kišimuisi į artėjančius įtemptus prezidento rinkimus.

„Tai nėra kišimasis... Ukrainos rinkėjai per antrąjį rinkimų turą demokratiškai priims sprendimą – tokį, kokio pageidauja“, – pareiškė atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas), kalbėdamas apie balandžio 21 dieną numatytą balsavimą.

„Kontaktinis asmuo per (susitikimus) su kanclere visada būna kitos šalies vyriausybės vadovas ar prezidentas“, – nurodė S. Seibertas ir pridūrė, kad abu lyderiai turi skubiai aptarti tam tikrus klausimus per balandžio 12 dieną numatytą pasitarimą Berlyne.

Vokietija yra svarbi žaidėja konflikte tarp Kijevo ir Rytų Ukrainoje veikiančių Maskvos remiamų separatistų, įsiplieskusiame po 2014 metais Kijeve įvykusios provakarietiškos Maidano revoliucijos. Berlynas drauge su Paryžiumi padėjo pasiekti dabar jau mirštančius Minsko taikos susitarimus.

S. Seibertas atsisakė komentuoti, ar A. Merkel prieš rinkimus susitiks su P. Porošenkos varžovu komiku Volodymyru Zelenskiu.

V. Zelenskis dideliu atotrūkiu aplenkė P. Porošenką per kovo 31 dieną vykusį pirmąjį rinkimų ratą, o šalininkai laiko jį naujuoju veidu stagnuojančiame politiniame peizaže.

Tačiau kritikai teigia, kad 41 aktoriaus programa yra miglota, ir abejoja dėl jo gebėjimų vadovauti krizę išgyvenančiai šaliai.

P. Porošenkos šalininkai tvirtina, kad jam pavyko integruoti Ukrainą į Vakarų struktūras, atkurti šalies kariuomenę ir pradėti svarbias reformas Kijeve.

Buvęs oligarchas tikisi, kad jo politinė patirtis padės jam patraukti savo pusėn rinkėjus, nors nemažai ukrainiečių įsitikinę, kad dabartinis valstybės vadovas aplaidžiai kovoja su korupcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

foto

kokie nemalonus veidai ,o vidus baisus.

...

Pasiūlys savo seks-apsaugą?.. :s

taigi

Škesssss dzymakratYja :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS