A. Merkel „klimato kabinetas“ aptars iki 2030 m. numatytus tikslus | Diena.lt

A. MERKEL „KLIMATO KABINETAS“ APTARS IKI 2030 M. NUMATYTUS TIKSLUS

  • 1

Vokietijos koalicinė vyriausybė aptars klimato priemonių paketą, kurį žada pristatyti kitą savaitę. Vyriausybė tikisi, kad šios priemonės šaliai leis iki 2030 metų pasiekti užsibrėžtus kovos prieš klimato kaitą tikslus.

Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) ir Bavarijos kolegos Krikščionių socialinė sąjunga (CSU) bei centro kairės Socialdemokratų partija (SPD) penktadienio vakarą planuoja susitikti kanceliarijoje ir aptarti būdus, kaip sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją.

Transporto ministras Andreasas Scheueris penktadienio posėdžio metu ketina pateikti planą, kaip į šalies transporto sistemą investuoti milijardus eurų pagal jo ministerijos parengtą projektą, kurį matė dpa naujienų agentūros reporteriai. CSU narys A. Scheueris nori investuoti į didžiulį pokytį – iš esmės pereiti nuo kelių prie geležinkelių susisiekimo, praplėsti viešojo susisiekimo sistemas ir įprastus automobilius keisti elektros energiją arba kitą alternatyvų kurą eksploatuojančiais automobiliais.

Vokietijos atstovai suprato nepasieksią anksčiau numatyto išmetamųjų dujų sumažinimo iki 2020 metų tikslo. Kiek anksčiau šiemet Vokietijos kanclerė Angela Merkel paskyrė „klimato kabinetą“ – atsidavusiems jo nariams buvo pavesta ieškoti būdų globalinio atšilimo iššūkiams įveikti.

Koalicinė Vokietijos vyriausybė kai kuriais klausimais nesutaria jau nuo pat 2018 metų, kai buvo prisaikdinta. Trys valdančiosios partijos neturi bendros nuomonės apie tinkamas kovos su klimato kaita strategijas. Ypač daug klausimų kelia anglies dioksido apmokestinimo principai.

A. Merkel pažadėjo naują priemonių paketą pristatyti iki rugsėjo 20 dienos, likus vos kelioms dienoms iki aukšto lygio Jungtinių Tautų klimato susitikimo Niujorke.

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris žurnalo „Der Spiegel“ reporteriams sakė, kad Vokietija jau nebėra klimato ir aplinkos apsaugos pasaulyje lyderė.

„Privalome turėti ambicijų išsaugoti gerą reputaciją klimato politikos kontekste – tokią, kokia kadaise didžiavomės, – sakė F. W. Steinmeieris. – Daugelį metų buvome įvertinti klimato apsaugos ir atsinaujinančios energijos srities pradininkai. Kiti mus pasivijo ir net pralenkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

Klimato kaita tai tarptautinis zulikavimas ir tik kvailys gali tiketi tokiom nesamonem kol vokietija nebuvo sugauta meluojant del Dizelgeito tai dizrliniai automobiliai buvo saugiausi danar jau tarsiausi tegul nejuokina zmoniu nei kinija nei indija nei amerika nei rusija nezada nieko keisti viskas atsisuks proes mazas valstybes kurios sumokes dizelgeito bauda uz vokiecius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS