A. Merkel ragina pažaboti ultradešiniųjų ekstremizmą Vokietijoje | Diena.lt

A. MERKEL RAGINA PAŽABOTI ULTRADEŠINIŲJŲ EKSTREMIZMĄ VOKIETIJOJE

  • 17

Kanclerė Angela Merkel šeštadienį pareiškė, kad Vokietijos vyriausybė yra „labai labai rimtai“ nusiteikusi kovoti su kraštutinių dešiniųjų ekstremizmu, keliančiu „didelį iššūkį mums visiems“.

Tokį pareiškimą ji padarė, prieš imigrantus galimai nusistačiusiam vyrui nušovus vieną valdančiajai partijai priklaususį vietos politiką.

Su ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistais „turi būti kovojama nuo pat pradžių, be jokių tabu“, per liuteronų protestantų sueigą vakariniame Dortmundo mieste kalbėjo kanclerė.

Pasak vokiečių lyderės, birželio 2 dieną įvykdytas Kaselio administracijos vadovo Walterio Lubcke (Valterio Liubkės) nužudymas jo namuose yra „ne tik baisus įvykis, bet ir didelis iššūkis mums visiems, nes turime įsitikinti, ar visuose (visuomenės) lygiuose nėra kraštutinių dešiniųjų tendencijų“.

Prieš savaitę buvo suimtas 45 metų įtariamasis Stephanas Ernstas (Štefanas Ernstas), kuris, kaip pranešė žiniasklaida, anksčiau nesėkmingai mėgino detonuoti vamzdinę bombą viename pabėgėlių centre.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis) šeštadienį taip pat pažadėjo imtis griežtesnės ultradešiniųjų ekstremistų daromų nusikaltimų prevencijos. Ministro teigimu, tokie nusikaltimai tapo „tikru pavojumi“ visuomenei.

„Šis nužudymas mane motyvavo padaryti viską, kad būtų padidintas saugumo lygis, – šeštadienį pareiškė H. Seehoferis vokiečių laikraščiui „Funke“. – Mūsų pareiga yra padaryti viską, kad apsaugotumėm žmones, kuriems iškilo pavojus“.

Tuo metu keli šimtai žmonių šeštadienį atidavė duoklę nušautam politikui jo gimtajame Volfhageno miestelyje, esančiame netoli Kaselio, kur W. Lubcke vadovavo regiono vyriausybei, informavo naujienų agentūra DPA.

W. Lubcke tvirtai palaikė A. Merkel sprendimą per 2015 metų migrantų antplūdį atverti sieną prieglobsčio prašytojams. Jis taip pat išprovokavo kraštutinių dešiniųjų įtūžį savo pareiškimu, kad tokiai politikai nepritariantys vokiečiai galėtų palikti šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

moteriškė

jau dreba stovėdama ....... sako , kad nuo karščio ......... bet karštį sunku pažabot

Algis

Moteriske aiskiai neprotaujanti ir nemato ka prisidirbo.

Žemyna

Nereikia savo veiksmais jų provokuoti, pakišti jiems progų ekstremizmams. Nes patys pirmieji tuo pasinaudos Kremliaus samdiniai. Gerai patikrinus tuos ekstremistus, paaiškės, jog 20-čiai akcijose dalyvaujančių ekstremistų tenka 1-as vietos dešiniųjų narys, o 9-i - Vagnerio apmokami „nuotoliniai darbuotojai”. Lygiai kaip UA - šaukė, šaukė apie jų „dešiniuosius pabaisas”, o po tiek metų išaiškėjo, kokie „dešinieji” ten viską ir organizuoja, ir vykdo - netgi žudo žurnalistus, politinius veikėjus ar visuomenininkus. Ir kiek jų „dešiniųjų” infiltruota į jų valstybės jėgos tarnybas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS