A. Merkel ragina ruoštis „ilgam“ COVID-19 pandemijos laikotarpiui | Diena.lt

A. MERKEL RAGINA RUOŠTIS „ILGAM“ COVID-19 PANDEMIJOS LAIKOTARPIUI

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį pareiškė, kad būtina ruoštis ilgam koronaviruso pandemijos laikotarpiui.

„Gyvename ne paskutiniu pandemijos etapu, o vis dar pradiniu. Turėsime ilgai gyventi su šiuo virusu“, – kalbėjo ji parlamente.

Anot A. Merkel, padėtis šiuo metu yra „apgaulinga“, todėl ją reikėtų vertinti atsargiai ir, be kita ko, laikytis socialinių suvaržymų.

„Ši pandemija yra iššūkis demokratijai, nes ji riboja būtent tai, kas yra mūsų gyvenimo teisės ir poreikiai“, – teigė kanclerė.

Vokietijoje nuo kovo 22 dienos galioja reikšmingi visuomeninio gyvenimo apribojimai, bet jie šiuo metu pamažu švelninami.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ar galima paneigt kad būtent Merkel buvo tuo '0' pacientu?

Česnakas ir vit.C

Amerikiečiai teigia, kad tikrą užkrėstų skaičių gausi daugindamas patvirtintų tyrimais iš 50, taigi LT jau yra apie 65000 nešiotojų. Dėl to, kad tik 10 procentų užsikrėtusių pasireiškia simptomai, o ir ne visi kreipia dėmesį-mano gal gripas ir panašiai. Nesergantys - be simptomų platina virusą, ir paprastos kaukės nieko neapsaugo-skaitykite apie Vokietiją, ten kaukės neprivalomos. Svarbiau laikytis atstumo ir nesiburti didelėm grupėm. Didelis sprogimas bus kai virusas pateks į senelių namus, taip buvo Italijoje ir Ispanijoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS