A. Merkel: Vokietijoje rimti nesutarimai vis dar neleidžia sudaryti koalicinę sutartį | Diena.lt

A. MERKEL: VOKIETIJOJE RIMTI NESUTARIMAI VIS DAR NELEIDŽIA SUDARYTI KOALICINĘ SUTARTĮ

  • 2

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį perspėjo, kad Vokietijos pagrindinės partijos vis dar turi „labai rimtų nesutarimų“, kuriuos privalo išspręsti iki koalicinės vyriausybės formavimui skirto termino pabaigos kitą savaitę.

Artėjant „lemiamam derybų etapui“ dėl naujos dešiniųjų ir kairiųjų „didžiosios koalicijos“, konservatoriai ir socialdemokratai turėtų derėtis iki paskutinės minutės, sakė A. Merkel.

„Tebeturime visą virtinę labai rimtų nesutarimų – mūsų dar laukia milžiniškas darbas, – kalbėjo ji. – Tikiuosi, kad mums pasiseks, tačiau problemos, kaip jau sakiau, dar neišspręstos“.

Partijos sako norinčios užbaigti derybas iki sekmadienio ir pasilikti dvi laisvas dienas iki antradienio tam atvejui, jeigu per savaitgalį nepavyktų susitarti svarbiausiais klausimais.

SPD lyderis Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) patvirtino, kad dar „truputį reikia pasiderėti“, tačiau pridūrė, kad artėjanti termino pabaiga neprivers jo pasirašyti skubotą susitarimą.

„Kruopštumas turi būti svarbiau už greitumą“, – sakė jis.

A. Merkel konservatyviosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) partnerės Bavarijoje Krikščionių socialinė sąjungos (CSU) vadovas Horstas Seehoferis ( Horstas Zėhoferis) nurodė, kad didžiausius nesutarimus kelia sveikatos draudimo ir įdarbinimo politikos pakeitimai, kurių reikalauja socialdemokratai (SPD).

Tačiau jis optimistiškai įvertino galimybę partijoms susitarti ir išeiti iš politinės aklavietės, kurioje šalis atsidūrė po rugsėjį vykusių visuotinių rinkimų.

„Esu įsitikinęs, kas mes sugebėsime tai padaryti artimiausiomis dienomis“, – pareiškė H. Seehoferis žurnalistams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vokas

Uz Europos naikinima, turetu buti nubausta grieztai.

Nuomone.

Rasiau ne syki,kad Merkel ir kitiem uz nora apgyvendinima Europos afrikieciais reikes atsakyti.Stai dar per mazas atsakas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS