Migrantų srautas į Lenkiją per sieną iš Baltarusijos vėl padidėjo | Diena.lt

MIGRANTŲ SRAUTAS Į LENKIJĄ PER SIENĄ IŠ BALTARUSIJOS VĖL PADIDĖJO

Pastarosiomis savaitėmis Lenkijoje vėl padaugėjo bandymų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos, vien per praėjusį savaitgalį tokių mėginimų būta 669, pirmadienį socialiniame tinkle X paskelbė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Pasieniečių atstovė Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė, kad šį mėnesį jau būta maždaug 3 200 tokių mėginimų, o nuo metų pradžios – 6 500.

Praėjusį savaitgalį pasieniečiai sulaikė 10 prekeivių žmonėmis, mėginusių neteisėtai pervežti per sieną daugiau nei 20 žmonių.

Į šiuos skaičius įeina tie, kuriems pavyko įveikti pasienio tvorą ar kirsti sieną žyminčią upę, taip pat tie, kurie iš Baltarusijos pusės prisiartino prie Lenkijos teritorijoje esančios tvoros, bet pro ją neprasiveržė.

2022 m. vasarą Lenkija sutvirtino savo sieną su Baltarusija 5,5 metro aukščio tvora ir elektronine stebėjimo sistema, kai ankstesniais metais tūkstančiai migrantų per ją mėgino nelegaliai patekti į Europos Sąjungą. ES kaltina Baltarusiją valdantį Aliaksandrą Lukašenką naudojant migrantus iš krizių apimtų regionų, kad darytų spaudimą blokui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS