Ministras: Lenkija šią savaitę Ukrainai pristatys 10 tankų „Leopard 2“ | Diena.lt

MINISTRAS: LENKIJA ŠIĄ SAVAITĘ UKRAINAI PRISTATYS 10 TANKŲ „LEOPARD 2“

  • 0

Lenkija šią savaitę išsiųs Ukrainai 10 tankų „Leopard 2“, antradienį pranešė lenkų gynybos ministras.

„Lenkija jau šią savaitę pristatys Ukrainai 10 tankų „Leopard 2A4“, – prieš išskrisdamas į Stokholmą, kur vyks Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimas, Varšuvoje žurnalistams sakė Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas).

Lenkija pažadėjo Kyjivui atsiųsti iš viso 14 Vokietijoje pagamintų sunkiųjų tankų „Leopard 2“, o pirmieji keturi jau buvo pristatyti vasario pabaigoje, per pirmąsias Rusijos puolimo Ukrainoje metines.

M. Blaszczakas taip pat teigė, kad Lenkija įsteigs Ukrainoje naudojamų kovinių tankų aptarnavimo centrą.

„Esame pasirengę Lenkijoje įkurti aptarnavimo centrą, kuriame bus remontuojami ir aptarnaujami Ukrainai pristatyti tankai „Leopard“, – sakė M. Blaszczakas ir pridūrė, kad šį klausimą iškels derybose su Vokietijos gynybos ministru Borisu Pistorius (Borisu Pistorijumi).

„Esminis klausimas, kurį aptarsime, yra menkas „Leopard“ tankų atsarginių dalių prieinamumas“, – teigė M. Blaszczakas.

„Tikiuosi, kad ministras B. Pistorius paveiks Vokietijos pramonę, kad būtų tiekiamos „Leopard“ atsarginės dalys“, – pridūrė lenkų ministras.

Lenkija vadovavo pastangoms siųsti modernius tankus „Leopard 2“ į Ukrainą, o Vokietija iš pradžių priešinosi sąjungininkių spaudimui duoti leidimą šiam perdavimui.

Šių metų pradžioje Berlynas sutiko siųsti savo tankus „Leopard“ ir pritarė jų tiekimui iš kitų šalių, tarp jų Lenkijos, Švedijos, Suomijos ir Portugalijos.

Gairės: Lenkija, karas Ukrainoje, tankai, Leopard
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS