Ministras: Prancūzija nebesuinteresuota kalbėtis su Rusija | Diena.lt

MINISTRAS: PRANCŪZIJA NEBESUINTERESUOTA KALBĖTIS SU RUSIJA

  • 0

Prancūzų užsienio reikalų ministras pirmadienį sakė, kad Prancūzija nebėra suinteresuota kalbėtis su Rusija, pasirodžius skirtingoms versijoms dėl reto abiejų šalių ministrų telefoninio pokalbio, susijusio su praėjusį mėnesį įvykdytu kruvinu išpuoliu Pamaskvės koncertų salėje.

„Šiuo metu mes nesuinteresuoti rengti diskusijų su rusų pareigūnais, nes išleisti pareiškimai ir santraukos apie jas yra melas“, – transliuotojams „France24“ ir RFI sakė Stephane'as Sejourne (Stefanas Sežurnė).

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) praėjusią savaitę pasmerkė Rusijos „keistą ir grėsmingą“ toną po abiejų šalių gynybos ministrų Sebastieno Lecornu (Sebastjeno Lekorniu) ir Sergejaus Šoigu derybų telefonu.

Prancūzija sakė, kad S. Lecornu stengėsi perduoti Maskvai naudingos informacijos apie kovo 22 dieną įvykdyto išpuolio Pamaskvės koncertų salėje, už kurį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai, pobūdį ir organizavimą. Per tą išpuolį žuvo daugiau kaip 140 žmonių.

Prancūzijos gynybos ministerija pranešė jį sakius, kad Paryžius yra pasirengęs daugiau bendrauti dėl kovos su terorizmu.

Tačiau Rusija atsakė įspėjimu Prancūzijai ir pareiškė, jog tikisi, kad prancūzų slaptosios tarnybos nėra susijusios su išpuoliu, rodo Rusijos gynybos ministerijos paskelbta informacija.

Prieš tai, kai Prancūzija vėl galės kalbėtis su rusais, „galbūt privalome pirma sukurti pasitikėjimą“, sakė S. Sejourne. Kaip sąlygą jis taip pat paminėjo padėtį Ukrainoje.

E. Macronas vasario mėnesį papiktino Maskvą užsiminęs, kad Vakarų kariai galėtų būti dislokuoti Ukrainoje, į kurią Rusija įsiveržė prieš daugiau kaip dvejus metus.

S. Sejourne teigimu, „ilga tradicija bendradarbiauti su Rusija dėl terorizmo“ dabar yra sustabdyta.

Gairės: Prancūzija, Rusija, Stephaneas Sejourne, karas Ukrainoje, teroro aktas, Maskva, IS
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS