Minsko radijo darbuotojai išėjo iš darbo, palaikydami opoziciją | Diena.lt

MINSKO RADIJO DARBUOTOJAI IŠĖJO IŠ DARBO, PALAIKYDAMI OPOZICIJĄ

Baltarusijos valstybinės radijo stoties „Stalica“ („Sostinė“) beveik visi darbuotojai išėjo iš darbo, palaikydami opozicijos raginimą pradėti visuotinį streiką po anksčiau šį mėnesį įvykusių suklastotų prezidento rinkimų, pranešė vienas šio radijo laidų vedėjas.

„Nuo pirmadienio radijo darbuotojai palaiko nacionalinį streiką. Nuo pat ryto į eterį neišėjo nė viena pramoginė laida – tik sporto naujienos ir orų prognozės. Antradienį mums buvo pasakyta, kad mus atleidžia pagal [Darbo kodekso] straipsnį. Darbuotojai sutiko, kad juos taip atleistų“, – laikraščiui „Naša Niva“ sakė laidų vedėjas Valeryjus Kandracjevas.

Pasak jo, antradienį vakare radijo vadovybė pasiūlė transliuoti be naujienų ir pramoginio turinio – „bet ką, tik ne apie politiką“.

„Šiandien beveik visas kolektyvas priėmė sprendimą parašyti pareiškimus dėl išėjimo iš darbo, ką ir padarėm“, – pridūrė jis.

V. Kandracjevas nurodė, kad iš darbo išėjo 11 žmonių, įskaitant radijo stoties direktorių, jo pavaduotoją ir muzikos redaktorių.

Jis sakė negalįs prognozuoti, koks bus tolesnis „Stalica“ likimas. „Galbūt bus pakeistas formatas arba dažnį užims Baltarusijos radijo 1-asis nacionalinis kanalas“, – spėliojo V. Kandracjevas.

Po ginčijamų rugpjūčio 9 dienos rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, Baltarusijoje protestuoti į gatves išėjo šimtai tūkstančių žmonių. Protestai tęsiasi jau 10 dienų, nors policija žiauriai ėmėsi malšinti protestus ir per pirmas keturias dienas suėmė beveik 7 tūkstančius demonstrantų, šimtus jų sužeidė guminėmis kulkomis, garsinėmis granatomis ir guminėmis lazdomis. Mažiausiai trys protestuotojai žuvo.

Nuo rugpjūčio 13 dienos protesto akcijos ir streikai prasidėjo daugelyje šalies įmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Дорожка скатертью!!!Закроют это радио,и правильно сделают.

Tai paskui

nežviekit jeigu norėsit sugryžt o jūsų atgal neįleis. Ne nu tikrai keista kad tie baltarusiai nenusėdi ramiai - nori tokio pat bardako ir gyvenimo kančioje kaip išgrobstytoj Lietuvoj?Labai tinka posakis ,,Atleisk jiems Dieve - jie nežino ką daro"

Anonimas

Tai ka baltarusiai ant tiek de.bi.lai kad nezino kas atsitiko su Ukraina kelyje i demokratija su neriniuotais tiusikuciais ir tukstantinem algom. Ar l.i.b.e.r.a.s.t-p.y.d.e.r.a.s.i.n.e Lietuvos liaudies vergove burzujams.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS