Moldovos prezidentė: tarptautiniai auditoriai nerado 800 mln. JAV dolerių skolos „Gazprom“ | Diena.lt

MOLDOVOS PREZIDENTĖ: TARPTAUTINIAI AUDITORIAI NERADO 800 MLN. JAV DOLERIŲ SKOLOS „GAZPROM“

Moldovos vyriausybės pasamdyta tarptautinė audito kompanija nerado nacionalinės „Moldovagaz“ 800 mln. JAV dolerių vertės įsiskolinimų Rusijos koncernui „Gazprom“ už gamtines dujas, sekmadienį pareiškė Moldovos prezidentė Maia Sandu (Maja Sandu), skelbia „Deutsche Welle“.

„Kitą savaitę mūsų vyriausybė paskelbs, kad pasamdėme tarptautinę bendrovę, kuri atliko auditą ir konstatavo, jog neturime jokių 800 mln. dolerių skolų (koncernui „Gazprom“ – DW). (Rusijos derybininkai – DW) norėjo apgauti“, – Moldovos žiniasklaida citavo M. Sandu.

Moldovos prezidentė paaiškino, kad Rusijos koncernas, prieš sudarydamas naują sutartį, iškėlė sąlygą per ketverius metus grąžinti 800 mln. dolerių vertės skolą.

„Mes pasakėme, kad negalime to pasirašyti, nes tai siaubingai dideli pinigai, ir mes negalime taip pasielgti. Mums buvo pasakyta: „Jūs neturėsite dujų“, – sakė M. Sandu.

2021-aisiais „Moldovagaz“ pasirašė naują dujų tiekimo sutartį su „Gazprom“ laikotarpiui iki 2026 metų su skolos grąžinimo sąlyga. Ją Rusijos koncernas tuomet vertino 709 mln. dolerių, o Moldovos audito rūmai tvirtino, jog skola nedidesnė kaip 590,8 mln. dolerių.

Pasak Moldovos žiniasklaidos, šalies vyriausybė pasamdė auditorius iš Norvegijos ir Jungtinės Karalystės įvertinti Moldovos įsiskolinimus per pastaruosius tris dešimtmečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS