N. Pelosi: JAV neleis Kinijai izoliuoti Taivano | Diena.lt

N. PELOSI: JAV NELEIS KINIJAI IZOLIUOTI TAIVANO

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) penktadienį sakė, kad Jungtinės Valstijos „neleis“ Kinijai izoliuoti Taivano, kai jos vizitas autonominėje saloje išprovokavo Pekino įtūžį.

„Jie gali mėginti neleisti Taivanui lankytis ar dalyvauti kitose vietose, bet neizoliuos Taivano, neleisdami mums ten keliauti“, – N. Pelosi sakė žurnalistams Tokijuje.

„Rengėme aukšto lygio – senatorių – vizitus pavasarį, abiejų partijų. Tęsiame vizitus ir neleisime izoliuoti Taivano“, – pabrėžė Atstovų Rūmų vadovė.

N. Pelosi į Japoniją atvyko baigdama kelionę po Aziją, įskaitant viešnagę Taivane, kai ji nepaisė Kinijos grėsmingų perspėjimų ir tapo aukščiausio rango JAV pareigūne, aplankiusia demokratinę salą per pastaruosius 25 metus.

Jie gali mėginti neleisti Taivanui lankytis ar dalyvauti kitose vietose, bet neizoliuos Taivano, neleisdami mums ten keliauti.

Pekinas, laikantis Taivaną savo teritorija ir žadantis kada nors jį susigrąžinti, prireikus – jėga, atsakydamas pradėjo didžiausias kada nors prie šios salos surengtas karines pratybas.

N. Pelosi šių pratybų tiesiogiai nekomentavo, bet pakartojo, kad jos vizitai Azijos šalyse, įskaitant Taivaną, „nėra skirti pakeisti status quo“ regione.

„Jų esmė... – visi teisės aktai ir susitarimai, nustatę, kokie yra mūsų santykiai. Palaikyti taiką Taivano sąsiauryje ir išlaikyti status quo“, – kalbėjo ji.

Tokijas ketvirtadienį sakė, kad penkios Kinijos raketos, kaip manoma, nukrito Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje.

N. Pelosi kalbėjo po susitikimo su ministru pirmininku Fumio Kishida (Fumiju Kišida). Pastarasis pavadino Kinijos raketų paleidimus „rimta problema, veikiančia mūsų nacionalinį saugumą ir mūsų piliečių saugumą“.

F. Kishida nurodė pasakęs N. Pelosi, kad Japonija „paragino nedelsiant atšaukti karines pratybas“.

82 metų Atstovų Rūmų pirmininkė į Japoniją ketvirtadienį vakare atskrido iš Pietų Korėjos – kitos svarbios JAV sąjungininkės, besiribojančios su branduolinių ginklų turinčia Šiaurės Korėja.

Japonijoje ji vieši pirmąkart nuo 2015 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gali pradėt kramtyt savo odegą,

Mu Mu.

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Pasirodo ne vien gabriuks durnas pasaulyje.Na tai tai senatvinė demensija,pastarasis toks gimė.

Anonimas

O kodel leidzia Ukraina naikinti? Civiliai zmones Ukrainoje zudomi,kasdien. Zuna vaikai. Pazeidziami visi imanomi jungtiniu tautu,Zenevos protokolai. Kas priverte Ukraina 1994 metais atsisakyti 3 pagal diduma branduolinio arsenalo pasaulyje? Amerika ,Rusija ir Anglija. Pasirasydamos sutarti kur isipareigojo uztikrinti Ukrainos teritorijos vientisuma. Jeigu Ukraina butu issaugojusi savo branduolini arsenala. Butu pavyke apsisaugoti nuo tragedijos kuri dabar vyksta. Labai jau panasi ,kad viska sukurste Amerika kartu su Anglija. Pasitelkdami fasista Putina. Norint itraukti Europa i konflikta su Kinija. Reikia suprasti,kad Taiwanas visa laika buvo Kinijos dalimi. Taip pat kaip Zemaitija Lietuvoje. Ir bet koks bandymas skaldyti ju sali prives prie didziules katastrofos musu sivilizacija. Kurios pasekmes bus jauciamos daugeli desimtmeciu.Reikia melstis,kad sitas konfliktas nebutu eskaluojamas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS