N. Pelosi žada kitą savaitę perduoti Senatui D. Trumpo apkaltos straipsnius | Diena.lt

N. PELOSI ŽADA KITĄ SAVAITĘ PERDUOTI SENATUI D. TRUMPO APKALTOS STRAIPSNIUS

  • 2

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) penktadienį pareiškė, kad kitą savaitę perduos Senatui prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apkaltos straipsnius.

Šis pareiškimas leidžia tikėtis įtampos sumažėjimo, tvyrant priešpriešai tarp demokratų dominuojamų Atstovų Rūmų pirmininkės ir Senato respublikonų.

„Paprašiau Teismų komiteto pirmininko Jerry Nadlerio (Džerio Nadlerio) būti pasiruošus kitą savaitę pateikti balsavimui rezoliuciją dėl Komiteto atstovų paskyrimo ir apkaltos straipsnių perdavimo Senatui“, – sakoma N. Pelosi laiške Demokratų partijos frakcijai.

N. Pelosi, kaltinanti Senato respublikonų daugumos lyderį Mitchą McConnellą (Mičą Makonelą) nepaisant jos raginimų surengti „teisingą teismą“ ir iškviesti liudininkus duoti parodymus, pareiškė, kad kitą antradienį tarsis su demokratais „kaip toliau veiksime“.

Ketvirtadienį M. McConnellas pareiškė, kad kitą savaitę Senatas imsis kitų darbų, jeigu N. Pelosi nepateiks D. Trumpo apkaltos straipsnių.

Metų pabaigoje Atstovų Rūmai nubalsavo už apkaltą prezidentui D. Trumpui pagal abu jam pareikštus oficialius kaltinimus dėl piktnaudžiavimo valdžia ir trukdymo Kongresui tirti jo veiksmus.

Tikimasi, kad sprendimą, ar D. Trumpas turi būti pripažintas kaltu ir pašalintas iš pareigų, Senatas priims dar sausį.

Aukštuosiuose Kongreso rūmuose tokiais atvejais numatytas teismo procesas, kuriame senatoriams tenka prisiekusiųjų, o Atstovų Rūmų nariams – kaltintojų vaidmuo. Po šio proceso vyks balsavimas. Sprendimui atstatydinti prezidentą reikalingas mažiausiai dviejų trečdalių senatorių palaikymas.

Respublikonai Senate turi daugumą – 53 vietas, todėl  todėl beveik neabejojama, kad D. Trumpas bus išteisintas.

Demokratai prezidento apkaltos tyrimą pradėjo rugsėjo 24 dieną, vienam informatoriui išreiškus susirūpinimą dėl liepos 25-ąją įvykusio D. Trumpo ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pokalbio telefonu.

Pokalbio metu Amerikos lyderis ragino V. Zelenskį inicijuoti antikorupcinį tyrimą D. Trumpo potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio) atžvilgiu, taip pat atlikti tyrimą dėl tariamo Ukrainos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Veiksmingiau būtų naują Osvaldą susiradus... :|

Anonimas

Ko ta pensininke nerimsta? Eitu proanukius globoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS