N. Sarkozy atvyko į teismą dėl kampanijos finansavimo | Diena.lt

N. SARKOZY ATVYKO Į TEISMĄ DĖL KAMPANIJOS FINANSAVIMO

  • 0

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) antradienį atvyko į Paryžiaus teismą ryšium su senu skandalu dėl jo 2012 metų rinkimų kampanijos finansų.

Neaišku, ar N.Sarkozy šio posėdžio metu bus pateikti kaltinimai. Teisėjai tiria tos nesėkmingos jo kampanijos klaidingą apskaitą, kuri sudarė sąlygas jam smarkiai viršyti išlaidų limitus.

Byla yra susijusi su viešųjų ryšių kompanija „Bygmalion“, kuri organizavo kai kuriuos N.Sarkozy kampanijos pasirodymus ir yra kaltinama didžiule klaidingos apskaitos sistema.

Kampanijos išlaidų limitai buvo 22,5 mln. eurų, o „Bygmalion“ yra kaltinama užrašiusi maždaug 18,5 mln. eurų N.Sarkozy Respublikonų partijai, kuri tuo metu vadinosi UMP, o ne kampanijai.

Keli „Bygmalion“ darbuotojai, tarp jų – buhalteris, ir vienas N.Sarkozy kampanijos komandos aukšto rango narys pripažino buvus sukčiavimą, bet nė vienas netvirtino, kad eksprezidentas apie tai žinojo.

N.Sarkozy, kuris šaliai vadovavo nuo 2007 metų iki pralaimėjimo Francois Hollande'ui (Fransua Holandui) 2012-aisiais, visuomet neigė ką nors žinojęs apie klaidingą apskaitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS