Skelbiama, kad Rusijoje bręsta naujas maištas: tai lems šalies susiskaldymą? | Diena.lt

SKELBIAMA, KAD RUSIJOJE BRĘSTA NAUJAS MAIŠTAS: TAI LEMS ŠALIES SUSISKALDYMĄ?

  • 0

Rusijoje jau bręsta naujas maištas, kuris lems šalies susiskaldymą, tačiau šį kartą žygio į Maskvą nebus, kaip tai darė „Wagner“, skelbia UNIAN.

„Manau, kad tai jau nebe kampanija. Prisiminkime, kaip 1991 metų rugpjūtį įvyko SSRS žlugimas. „GKCHP grupė“, kokia buvo 1991 m., jau bręsta ir jie ten jau susitelkę – tai yra žinomas faktas. Ir mes suprantame, kas už tai atsakingas ir kaip tai vyksta“, – kalbėjo Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Anot jo, naujas maištas Rusijoje dabar yra tik laiko klausimas.

„Jie pripratę prie prabangaus gyvenimo Europoje, pripratę prie kitokio gyvenimo, o dabar juos kaip šunis veja po visą pasaulį. Dabar šalys draudžia į savo teritorijas įvažiuoti automobiliams su rusiškais numeriais ir daug kitų dalykų, iš kurių jiems mažai džiaugsmo. Daugiau karinėmis priemonėmis nugalėti mūsų šalies nepavyks“, – pabrėžė O. Danilovas.

Jie pripratę prie prabangaus gyvenimo Europoje, pripratę prie kitokio gyvenimo, o dabar juos kaip šunis veja po visą pasaulį.

Jis mano, kad Rusijos Federacijos oligarchai, kurie gyveno savo gyvenimą prasidėjus karui Ukrainoje, turėtų pamiršti taiką. Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius taip pat atskleidė, ar tarptautiniai partneriai yra pasirengę Rusijos žlugimui.

„Kai kurie mano, kad šį procesą galima kontroliuoti ir leisti įvykti dalykams, kurie neleis Rusijai suirti“, – pažymėjo O. Danilovas.

Kartu jis įsitikinęs, kad šių procesų niekas negalės paveikti ir Rusijos susiskaldymą „tikrai pamatysime“.

Rusijos žlugimas – ką sako ekspertai?

Tarpfrakcinės Rusijos Federacijos dekolonizacijos asociacijos pirmininkas Olegas Dunda mano, kad Rusija dabar eina 1970–1980 m. SSRS keliu. Sovietų valdžios imperinė politika privedė prie SSRS žlugimo – žlugs ir pati Rusija.

Vienas iš neseniai Rusijoje uždraustos žmogaus teisių grupės „Memorial“ lyderių Olegas Orlovas pareiškė, kad Rusija skyla galingame absurdo ir represijų mišinyje, prilygstančiam Leonido Brežnevo erai Sovietų Sąjungoje.

O. Danilovas pažymėjo, kad padėtis Rusijoje nekontroliuojama, nes bet kuri karinė grupuotė šalyje gali veikti savarankiškai, o bet koks branduolinis objektas ar ginklas gali būti užgrobti. Kremlius negali kontroliuoti tokios didelės teritorijos.

Gairės: karas Ukrainoje, naujas maištas Rusijoje, Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba, Oleksijus Danilovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS