NATO: karių išvedimas iš Afganistano prasidėjo | Diena.lt

NATO: KARIŲ IŠVEDIMAS IŠ AFGANISTANO PRASIDĖJO

NATO pradėjo savo karių išvedimą iš Afganistano. „Šis atsitraukimas prasidėjo, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė Aljanso atstovas. – Mes planuojame pasitraukimą baigti per kelis mėnesius“.

NATO Afganistane iki šiol vykdė misiją „Tvirta parama“ („Resolute Support“), kurios tikslas buvo paremti afganų saugumo pajėgas. Joje pastaruoju metu dalyvavo 9 600 NATO valstybių karių.

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausybė radikaliam islamo Talibanui iki gegužės 1-osios pažadėjo NATO dalinių išvedimą. Tačiau nesant pažangos taikos derybose tarp talibų ir vyriausybės Kabule, šios datos nebuvo laikomasi. D. Trumo įpėdinis Joe Bidenas tada nusprendė karių išvedimą pradėti gegužės 1 dieną ir užbaigti vėliausiai rugsėjo 11-ąją.

Dabar pradėjus karių atitraukimą, NATO dalinių saugumas yra „didžiausias prioritetas“, – agentūrai AFP sakė atstovas. Todėl Aljansas esą negali komentuoti karių skaičiaus ar jų išvedimo tvarkaraščio.

NATO imasi „visų reikalingų priemonių, kad apsaugotų savo personalą“, pabrėžė atstovas. Į bet kokias Talibano atakas atsitraukimo metu esą bus energingai reaguojama.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

AMERIKOS BANDITAI SAVO STICHIJOJE...

Padarė betvarkę Afganistane, o dabar Baidenas vaidina geradarį...išveda savo neprašytus karius iš Afganistano ir...permes juos Ukrainiečiams. Ukrainos nacionalistų ir Afganistane paruoštų galvažudžių rankomis bandys sukelti trečią pasaulinį karą Europoje. Iš paskutinių žinių - būtent prie to ir einama.

pritariu

Pagarba Afganistano patriotams - okupantai namo, kolaborantai ant šakų.

Anonimas

Amerika meluoja. Afganistanas nenugalimas. Slove Afganu partizanams. Zudyk Amerikos okupantus VISUR ir VISADA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS