NATO solidarizuojasi su Estija po incidento pasienyje su Rusija | Diena.lt

NATO SOLIDARIZUOJASI SU ESTIJA PO INCIDENTO PASIENYJE SU RUSIJA

  • 7

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas penktadienį pareiškė, kad aljansas solidarizuojasi su savo nare Estija po incidento pasienyje su Rusija prie abi valstybes skiriančios Narvos upės.

„NATO solidarizuojasi su savo sąjungininke Estija prieš bet kokią grėsmę jos suverenitetui“, – socialiniame tinkle „X“ po pokalbio su Estijos ministre pirmininke Kaja Kallas (Kaja Kalas) sakė J. Stoltenbergas.

Rusijos pasieniečiai ketvirtadienio naktį Narvos upėje, skiriančioje abi šalis, pradėjo šalinti valstybės sieną upėje žyminčius plūdurus, kuriais laivai naudojasi, kad netyčia nenuklystų į svetimus vandenis.

Estija nurodė, kad tik nuo 2022-ųjų vasario, kai prasidėjo plataus masto karas Ukrainoje, Maskva užginčijo plūdurų, kurie naudojami tam, kad laivai netyčia nenuklystų į svetimus vandenis, įrengimą.

K. Kallas teigė, kad „Rusija naudoja su siena susijusias priemones, kad sukeltų baimę ir nerimą, kuriais sėja nesaugumą mūsų visuomenėje. Matome platesnį to modelį“.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) penktadienį Rusijos veiksmus, siekiant pašalinti Estijos sieną Narvos upėje žyminčius plūdurus, pavadino nepriimtinais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kas

draudžia juos kitais "pludurais" pakeist ?

Anonimas

O kam rašyt apie priežastis ? Geriau eilinį kartą pavaryt ant rusų, debilai ir taip patikės.

>Jo - Debilu buvai, Debilu dvėsi...

...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS