NATO vadovas: gyvybiškai svarbu, kad JAV susitartų dėl tolesnės pagalbos Ukrainai | Diena.lt

NATO VADOVAS: GYVYBIŠKAI SVARBU, KAD JAV SUSITARTŲ DĖL TOLESNĖS PAGALBOS UKRAINAI

  • 0

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad „gyvybiškai svarbu“ Jungtinėms Valstijoms pasiekti politinį susitarimą dėl tolesnės pagalbos Ukrainai.

 

„Gyvybiškai svarbu, kad Jungtinių Valstijų Kongresas susitartų dėl tolesnės paramos Ukrainai artimiausiu metu“, – sakė jis per bendrą spaudos konferenciją su JAV nacionalinio saugumo patarėju Jake'u Sullivanu (Džeiku Salivanu).

Tuo metu J. Sullivanas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos „gali teikti ir teiks“ tolesnę karinę pagalbą Ukrainai.

„Nėra jokios alternatyvos, jei Jungtinės Valstijos nesiims veiksmų ir nesuteiks tiek išteklių, kad Ukraina galėtų turėti artileriją, oro gynybos sistemas ir kitus jai reikalingus pajėgumus“, – sakė Briuselyje viešintis J. Sullivanas.

„Laikas yra labai svarbus, – kalbėjo jis. – Mes ketiname ir toliau į tai orientuotis ir tikime, kad vis dar galime ją teikti ir teiksime.“

J. Stoltenbergas pabrėžė besitikintis, kad „visi sąjungininkai išlaikys savo įsipareigojimus“.

Paramos Kyjivui žodžiai, išsakyti NATO būstinėje Briuselyje, nuskambėjo JAV Kongreso respublikonams blokuojant įstatymo projektą, kuriuo siekiama užtikrinti Jungtinių Valstijų tolesnę pagalbą Ukrainai.

Respublikonai, kurie ruošiasi lapkritį vyksiantiems JAV prezidento rinkimams, susiejo teisės akto priėmimą su nelegalios imigracijos ribojimu.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) apkaltino Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) – savo pirmtaką ir tikėtiną varžovą artėjančiuose rinkimuose – skatinant paramos blokavimą.

Šį mėnesį sukanka dveji metai nuo tos dienos, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Kyjivo pasipriešinimą remia daugelis NATO šalių.

Gairės: Jensas Stoltenbergas, Jake Sullivanas, JAV parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS