Naujasis JK premjeras K. Starmeris: šalis nubalsavo už permainas ir jos prasidės nedelsiant | Diena.lt

NAUJASIS JK PREMJERAS K. STARMERIS: ŠALIS NUBALSAVO UŽ PERMAINAS IR JOS PRASIDĖS NEDELSIANT

  • 1

Naujasis Jungtinės Karalystės premjeras leiboristas Keiras Starmeris penktadienį sakydamas savo pirmąją kalbą šiame poste pareiškė, kad „šalis nubalsavo už permainas“, o pokyčiai prasidės nedelsiant.

„Dabar mūsų šalis ryžtingai nubalsavo už permainas ir politikos sugrąžinimą į valstybės tarnybą“, – sakė K. Starmeris prie naujosios savo rezidencijos – Dauningo gatvės 10-uoju numeriu pažymėto namo.

Jo teigimu, „pakeisti šalį nėra tas pats, kas spustelėti jungiklį“, nes pasaulis yra nepastovus.

„Tai užtruks“, – pridūrė jis.

„Nesvarbu, ar balsavote už leiboristus, ar ne, o ypač jei nebalsavote, sakau jums tiesiai: mano vyriausybė tarnaus jums, – kalbėjo K. Starmeris. – Politika gali būti gėrio jėga. Mes tai parodysime.“

„Pirmiausia – šalis, paskui – partija“, – pridūrė jis.

Baigdamas savo kalbą premjeras sakė, kad jo vyriausybė bus įsipareigojusi siekti „ramaus ir kantraus atstatymo“, kuriam taip pat būdinga „pagarba ir nuolankumas“.

„Kviečiu jus visus prisijungti prie šios tarnystės vyriausybės. Mūsų darbas yra neatidėliotinas ir mes jį pradedame šiandien“, – pabrėžė jis.

Ketvirtadienį JK rinkėjai balsavo nacionaliniuose rinkimuose, per kuriuos išrinkti 650 įstatymų leidėjų, ateinančius penkerius metus dirbsiantys parlamente. Suskaičiavus beveik visus balsus, K. Starmerio vadovaujami leiboristai gavo mažiausiai 400 vietų parlamente.

Daugiau nei dešimtmetį valdžioje buvus penkiems skirtingiems premjerams, R. Sunako konservatorių 650 vietų Bendruomenių Rūmuose sumažės iki maždaug 130. Tai būtų blogiausias torių rezultatas per visą dviejų šimtmečių partijos istoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Idomu

Kiek vietu turejo toriai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS