Naujoje ataskaitoje demaskuojami lenkų kunigai pedofilai | Diena.lt

NAUJOJE ATASKAITOJE DEMASKUOJAMI LENKŲ KUNIGAI PEDOFILAI

  • 4

Lenkijos kunigų pedofilų aukas remiantis fondas ketvirtadienį paskelbė ataskaitą, kurioje išvardijama kone 400 kunigų vykdyto lytinio išnaudojimo atvejų šioje katalikiškoje šalyje.

27 puslapių ataskaita, kurią aktyvistai trečiadienį įteikė popiežiui Pranciškui, buvo paskelbta Vatikane vykstant pontifiko sušauktam katalikų vyskupų iš viso pasaulio susitikimui dėl reakcijos į dvasininkų vykdomo vaikų lytinio išnaudojimo atvejus.

Lenkijos televizija parodė, kaip Pranciškus bučiuoja ranką fondo „Nebijokite“ ("Nie lękajcie się") vadovui Marekui Lisinskiui, kai šis perdavė ataskaitą.

Dokumente minimi 85 už pedofiliją nuteisti kunigai, taip pat 88 kunigai, kurių įtariamą lytinį išnaudojimą atskleidė žiniasklaida, ir dar 95 kunigai, kuriuos kaltina numanomi nukentėjusieji.

Ataskaitoje taip pat įvardijami 24 lenkų arkivyskupai ir vyskupai, kaltinami tokių nusikaltimų dangstymu.

„Tikimės atsistatydinimų tarp Lenkijos Bažnyčios hierarchų, nes kitaip niekas nepasikeis“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė viena ataskaitos autorių Agata Diduszko-Zyglewska (Agata Diduško-Zyglevska).

Ji fiksavo atvejus, kai kunigus pedofilus gynė vyskupai ar kiti aukštesnio rango dvasininkai.

Tėvas Pawelas Rytelis-Adrianikas (Pavelas Rytelis-Adrianikas), Lenkijos vyskupų konferencijos atstovas, ketvirtadienį sakė ataskaitos dar neskaitęs.

Lenkijos vyskupų konferencija deklaruoja „nulinę toleranciją“ tokiems nusikalstamiems veiksmams kaip pedofilija ir pažadėjo paskelbti statistinius duomenis apie vaikus, kurie po komunizmo žlugimo 1989 metais nukentėjo nuo kunigų lytinio išnaudojimo.

Tačiau A. Diduszko-Zyglewskos nuomone, Vyskupų konferencija „tik apsimeta, kad imasi veiksmų“, priimdama taisykles, kurios „neabejotinai yra geros, bet netaikomos“.

Fondas tvirtina, kad Lenkijos Bažnyčios vadovai „vengia kontaktų“ su juo ir lytinio išnaudojimo aukomis, nors nuolat iškyla naujų kriminalinių įtarimų.

„Mums jau sunku užregistruoti ir patikrinti“ senus ir dabartinius išnaudojimo atvejus, AFP sakė A. Diduszko-Zyglewska.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Da

nusibodo tas bajeris matote pradėjo vėl kabinti nesąmones kunigu adresui, kur yra tiesa kas mato kas iš paskos seka ir stovi gal gale lovos kunigui miegančiam, ką sakyti ir pletkas rašyti, kokia tiesa turite rašėivos , antys leidžia bet užtai jaunimui o kaip tinka juk yra pas mus ,tokiu atžalu kur nieko netyki, ir šmeižia ir žiūrėk komentara sulipina ,o koks esu, protingas, bogai esme išmokinti kontuzijos jau apsieti, juk šetono kailinius užsivilko, ir bajerius išjuokia ,o kaip tiko seniau kad žmogus yra kiles iš bedžiones o ne iš šv dievo, juk ten koki drambli paišė ir kiek metu kol atmerkė akys ir pripažino kas yra kas, o kunigas yra dievo tarnas ne kiekvienas gali, būti , o dar tie fokusus pina, atbuskite pasižiūrėkite į aukštybes matysite daug gerio, aš ne fantastas bet tikiu į šv, dievo evangelijos žodi, ne mano nosim spresti, biski yra protingesniu už mus tikėkime ir bus geriau pagal šv evangelija, gyvenkime būkim vienas kitam šalia, padėkime nustumtiems ,nuo šv, dievo rašto, n

Algis

Baikut jus Lietuvoj nera pedofilu kunigu.

Matematika 2

400? Iš kur toks skaičius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS