Naujoji JAV ambasadorė prie JT K. Craft pradėjo eiti pareigas | Diena.lt

NAUJOJI JAV AMBASADORĖ PRIE JT K. CRAFT PRADĖJO EITI PAREIGAS

  • 0

Darbą ketvirtadienį pradėjo JAV ambasadorė prie Jungtinių Tautų Kelly Craft (Keli Kraft), prieš devynis mėnesius iš šių pareigų pasitraukus jos pirmtakei Nikki Haley (Niki Heili).

57 metų K. Craft, anksčiau dirbo JAV ambasadore Kanadoje, kur dalyvavo derybose dėl naujojo Jungtinių Valstijų, Meksikos ir Kanados laisvosios prekybos susitarimo.

Atvykusi į JT būstinę ji atsisakė bendrauti su žurnalistais ir iš karto nuvyko į 38-tame aukšte esantį JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo) biurą.

N. Haley, kuri, skirtingai nei K. Craft, yra dirbusi vyriausybėje, aktyviai gynė JAV užsienio politiką, formuojamą prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo).

Praėjusių metų pabaigoje N. Haley atstatydinus, jos postą perėmė pavaduotojas – ambasadorius Jonathanas Cohenas (Džonatanas Koenas).

K. Craft yra ištekėjusi už kasybos konglomerato „Alliance Resource Partners“ vadovo Joe Crafto (Džo Krafto), paaukojusio nemažai pinigų D. Trumpo 2016 metų prezidentinei kampanijai ir inauguracijos proga rengtoms ceremonijoms.

Per birželį vykusią patvirtinimo procedūrą Senate ji žadėjo netrukdyti imtis diplomatinių veiksmų klimato kaitos srityje ir pareiškė, kad nusišalins nuo diskusijų JT, susijusių su anglimis.

Kasmetinė JT Generalinė Asamblėja numatyta rugsėjo 23 dieną ir turėtų prasidėti nuo klimato kaitai skirto viršūnių susitikimo, kuriame dalyvaus pasaulio lyderiai ir JT vadovas A. Guterresas.

Vašingtonas yra pagrindinis Jungtinių Tautų rėmėjas, padengiantis ketvirtadalį taikos palaikymo operacijų kaštų ir 22 proc. pačios organizacijos veiklos išlaidų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS