Naujos sudėties EK darbo pradžia atidedama mažiausiai mėnesiui | Diena.lt

NAUJOS SUDĖTIES EK DARBO PRADŽIA ATIDEDAMA MAŽIAUSIAI MĖNESIUI

  • 0

Europos Parlamentas tikisi, kad naujos sudėties Europos Komisija pradės dirbti mažiausiai mėnesiu vėliau, nei planuota, europarlamentarams atmetus tris kandidatus į eurokomisarus, trečiadienį pranešė EP atstovas.

„Parlamentas pasirengęs balsuoti,.. kad leistų naujajai Komisijai pradėti [darbą] gruodžio 1-ąją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė EP atstovas Jaume Duchas (Žaumė Dučas).

Naujos sudėties EK darbą turėjo pradėti lapkričio 1 dieną.

J. Duchas paragino „skubiai paskirti tris naujus kandidatus į komisarus“.

Šis atidėjimas reiškia, kad kadenciją baigianti EK vadovo Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) komanda dirbs bent mėnesiu ilgiau, negu buvo planuota.

Naujosios EK darbo pradžią tenka atidėti būsimajai pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen) ieškant naujų kandidatų į eurokomisarus iš Prancūzijos, Vengrijos ir Rumunijos.

Europarlamentarai pademonstravo beprecedentę jėgą, anksčiau šį mėnesį per kandidatų klausymus atmetę tris iš 27 kandidatūrų. Pasak EP narių, Prancūzijos, Vengrijos ir Rumunijos pasiūlyti kandidatai netinkami užimti jiems siūlytus postus dėl įvairių įtariamų finansinių pažeidimų ir kitų problemų.

Kadangi U. von der Leyen reikia laiko, kad patvirtintų tris naujus kandidatus, kuriems dar teks dalyvauti klausymuose EP, o darbą privalo pradėti visa Komisija vienu metu, jos kadencijos pradžios atidėjimas yra neišvengiamas.

Galiausiai visą EK sudėtį turės patvirtinti EP.

EP Žaliųjų frakcijos/Europos laisvojo aljanso vadovė Ska Keller (Ska Keler) savo ruožtu pareiškė: „Spalį nebus balsavimo dėl Komisijos, nes dar trūksta trijų komisarų.“

U. von der Leyen, buvusi Vokietijos gynybos ministrė, yra sakiusi, kad sieks vadovauti „geopolitiškai Komisijai“, kuri ambicingai imsis kovos su klimato kaita, kovos už savo vietą pasaulyje ir „apsaugos europietišką gyvenimo būdą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS