A. Navalnas ragina ES imtis piniginių sankcijų prieš rusų oligarchus | Diena.lt

A. NAVALNAS RAGINA ES IMTIS PINIGINIŲ SANKCIJŲ PRIEŠ RUSŲ OLIGARCHUS

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas savo kreipimesi į Europos Parlamentą pasiūlė taikyti pinigines sankcijas rusų oligarchams, kurios, be kita ko, buvo atsakas į jo apnuodijimą.

„Europos Sąjunga turi taikyti tikslines pinigines sankcijas rusų oligarchams – ne tik seniems, bet ir naujiems“, – sakė A. Navalnas, penktadienį kreipdamasis į ES asamblėją. 

Anot jo, sankcijos, kurių buvo imtasi prieš Rusijos jėgos struktūrų vadovus, nereikšmingos, nes jie neturi daug nuosavybės ir bankų sąskaitų Europoje.   

Kol panašių sankcijų nebus imtasi oligarchų atžvilgiu, Rusijos valdžia nežiūrės į jas rimtai, pabrėžė opozicionierius.

Pasak jo, panašių piniginių sankcijų galima imtis ir reaguojant į rinkimus Rusijoje, kuriuose neleidžiama dalyvauti opozicijos kandidatams.

Rugpjūčio 20 dieną 44 merų A. Navalnas pasijuto blogai per skrydį iš Tomsko į Maskvą. Lėktuvui neplanuotai nutūpus Omske, jis buvo nuvežtas į šio miesto ligoninę, o po poros dienų nuskraidintas į Vokietiją gydyti. Vokiečių gydytojai paskelbė, kad opozicionierius buvo apnuodytas viena iš Sovietų Sąjungoje sukurtų nervus paralyžiuojančių medžiagų „Novičiok“.

A. Navalnas tvirtina, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra asmeniškai atsakingas už jo apnuodijimą, bet Kremlius griežtai atmeta visus kaltinimus.

Spalio 14 dieną ES dėl A. Navalno apnuodijimo ėmėsi sankcijų prieš šešis rusų valdininkus ir Valstybinį organinės chemijos ir technologijų mokslinių tyrimų institutą.

Bendrija pažymėjo, kad ataka prie opozicionierių negalėjo būti įvykdyta be Federalinės saugumo tarnybos (FSB), Gynybos ministerijos ir V. Putino administracijos žinios.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paskelbė, kad Maskva jau ėmėsi atsakomųjų priemonių Vokietijos ir Prancūzijos aukšto rango pareigūnų atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Manau, sulauks švininės bitelės į tarpuragį...

Skaitytojas

Seniai laikas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS