A. Navalnas: V. Putinas kelia pavojų Rusijai | Diena.lt

A. NAVALNAS: V. PUTINAS KELIA PAVOJŲ RUSIJAI

  • 0

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas antradienį pareiškė, kad didžiausią grėsmę Rusijai kelia prezidento Vladimiro Putino režimas.

A. Navalnas pirmą kartą pasisakė po Jevgenijaus Prigožino privačios karinės bendrovės „Wagner“ savaitgalį surengto ir netrukus nutraukto maišto.

„Nėra didesnės grėsmės Rusijai nei Putino režimas, – socialiniame tinkle rašė A. Navalnas. – Putino režimas yra toks pavojingas šaliai, kad net neišvengiamas jo žlugimas sukels pilietinio karo grėsmę.“

„Tai, kad V. Putino pradėtas karas gali sunaikinti ir suskaldyti Rusiją, nebėra dramatiškas pareiškimas“, – pridūrė jis.

Nėra didesnės grėsmės Rusijai nei Putino režimas.

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino maištas sukėlė didžiausią per pastaruosius dešimtmečius politinę krizę Rusijoje.

J. Prigožinas, įsivėlęs į ilgalaikius nesutarimus su Rusijos karine vadovybe dėl karo, įsakė savo pajėgoms žygiuoti į Maskvą ir staiga liepė apsisukti.

„Ne Vakarai ar opozicija numušė Rusijos sraigtasparnius virš Rusijos... dėl to Rusija atsidūrė ant pilietinio karo slenksčio“, – rašė A. Navalnas.

„Putinas tai padarė pats. Būtent jis asmeniškai suteikė malonę visiems šiems nuteistiesiems, kurie ketino nužudyti (gynybos ministrą Sergejų) Šoigu ir visus kitus, kuriuos jie norėjo nužudyti“, – teigė jis.

„Šiandien mes aiškiai suprantame: Putino šalininkų būrys yra pasirengęs bet kada pradėti karą prieš bet ką. Todėl nepaprastai svarbu prisiminti, kad bet koks pereinamasis laikotarpis po Putino turi apimti laisvus rinkimus“, – tęsė jis.

„Ne demokratija, žmogaus teisės ir parlamentas silpnina valdžią ir sukelia neramumus. Tai diktatoriai ir valdžios uzurpavimas lemia netvarką, silpną valdžią ir chaosą. Visada“, – pridūrė jis.

Gairės: Aleksejus Navalnas, Vladimiras Putinas, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS