A. Navalnas žada grįžti į Rusiją | Diena.lt

A. NAVALNAS ŽADA GRĮŽTI Į RUSIJĄ

  • 7

Apie tai politikas pareiškė interviu amerikiečių žurnalui „New Yorker“. Šiuo metu Aleksejus Navalnas yra reabilitacijoje Vokietijoje, po apnuodijimo kovinėmis dujomis „Novičiok“.

„Žinoma, kad aš grįšiu. Jei to nepadarysiu, tai bus tiesiog idealia atomazga jiems. Jie norėtų, kad tapčiau dar vienu politiniu emigrantu“, – sakė A. Navalnas.

Pasakodamas apie dabartinę savo būklę opozicionierius juokavo: „Aš kaip mažas seneliukas. Intensyvioje terapijoje praleidau 26 dienas, todėl galvojau, kad normalią būseną atgausiu dar po 26 dienų. Praėjo ne tiek ir daug laiko, bet aš pastebiu keistus pokyčius. Pavyzdžiui, aš visiškai praradau lankstumą. Esu kaip Geležinis medkirtys iš „Smaragdo miesto burtininko“. A. Navalnas pasakojo, kad jau geba atlikti maždaug 3 valandų trukmės pasivaikščiojimus, bet jam vis dar sunku susikaupti.

Jis neabejoja, kad buvo apnuodytas „Novičioku“, tačiau nėra tikras, kaip nuodai pateko į jo organizmą. „Veikiausiai „Novičioko“ buvo ant kažko, prie ko aš liečiausi. Sako, kad jei jo įkvėpsi – mirsi labai greitai, o jei suvalgysi kartu su maistu – mirsi per valandą. Jei prisiliesi – tai užtruks apie 3 valandas. Bet niekas nežino, kur jis buvo. Niekas nežino, kaip veikia ši nauja „Novičioko“ versija“, – sakė A. Navalnas.

Rugpjūčio 20 dieną A. Navalnas buvo apnuodytas ir paguldytas į ligoninę Omske. Po dviejų dienų, būdamas komos būklėje, jis pergabentas į Berlyno ligoninę „Charite“. Tai, kad politikos buvo apnuodytas kovine nuodinga medžiaga „Novičiok“ patvirtino 3 laboratorijos Vokietijoje, Prancūzijoje ir Švedijoje bei tarptautinė Cheminio ginklo draudimo organizacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Čiubaka

Lomkės prasidėjo, reikia dar navičioko susiveikti.

Anonimas

Geriau jau negrįžk. Taves laukia 7.62 kalibras...antras kartas nemeluos. Rusai pasistengs. Kur bus Vilniuje Navalno skveras, jau galima pradėti ieškoti vietos. Gal kur šalia Landsbergio prospekto ?

Anonimas

Galėtų Lietuvoje paralelinę vyriausybę įkurti. Bet nuo rusų gautume per ausį, čia jau kitas kalibras, ne Baltarusija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS