A. Navalno komanda paskelbė tyrimą apie V. Putino „slaptus rūmus“ | Diena.lt

A. NAVALNO KOMANDA PASKELBĖ TYRIMĄ APIE V. PUTINO „SLAPTUS RŪMUS“

Aleksejaus Navalno komanda praėjus dienai po jo įkalinimo paviešino didelį tyrimą apie ypač brangius slaptus Rusijos prezidento Vladimiro Putino rūmus. „Youtube“ kanale buvo paskelbtas beveik dviejų valandų trukmės vaizdo įrašas pavadinimu „ Putino rūmai. Didžiausio kyšio istorija“. Jame opozicijos lyderis kaltina Rusijos vadovą už 100 mlrd. rublių (1,1 mlrd. eurų) įsirengus „karalystę“, kuri yra 39 kartus didesnė už Monaką.

Per pusvalandį įrašas „Youtube“ platformoje buvo peržiūrėtas beveik pusę milijono kartų. Kremlius kol kas į jį nereagavo.

Pateiktais duomenimis, įrašas sukurtas, kai A. Navalnas dar buvo Vokietijoje, kur jis iki sekmadienio sveiko po apnuodijimo „Novočiok“ grupės kovine medžiaga rugpjūtį.

A. Navalnas tyrimą norėjo pristatyti pats grįžęs į Rusiją, tviteryje rašė jo atstovė Kira Jarmyš. Tačiau kadangi jis iš karto buvo sulaikytas, tai buvo neįmanoma. „A. Navalnas daug metų kovojo už mūsų teises. Dabar mūsų eilė kovoti už jį“, – sakoma prieš prasidedant įrašui.

Įrašo pabaigoje A. Navalnas ragina savo šalininkus rinktis į protestus kitą šeštadienį: „Mūsų ateitis yra mūsų rankose. Netylėkite!“ Dėl tokių kvietimų į protestus Rusijoje gresia griežtos bausmės. Demonstracijos galimos tik gavus leidimą, tačiau dėl pandemijos leidimai jau daug mėnesių neišduodami.

A. Navalnas ginčytiname skubiame procese Maskvos policijos nuovadoje pirmadienį buvo nuteistas 30 dienų arešto bausme, nes pažeidė ankstesnio baudžiamojo proceso lygtinio paleidimo sąlygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

kavenskis

Putina bent jau Rusijos liaudis rinko, o pvz. Anglijos karalienes nieks nerinko, bet jos daugybe rumu islaiko mokesciu moketojai ir dar algos 1mln svaru duoda. Uz ka?????? ir taip su visom monarkijom pasaulyje.

Arvys

Duchas,sedėk savo baloj bezdėk toliau

Ontė

Maskva neigia,kad tai Putino asmeninė vila. Navalnui galėjo būti pakišta dezinformaciją, norint jį sumenkinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS