A. Navalno komanda ragina rusus atvykti į rinkimų apylinkes tą pačią valandą | Diena.lt

A. NAVALNO KOMANDA RAGINA RUSUS ATVYKTI Į RINKIMŲ APYLINKES TĄ PAČIĄ VALANDĄ

Praėjusį mėnesį kalėjime mirusio Kremliaus oponento Aleksejaus Navalno komanda patarė, kaip Rusijos prezidento „rinkimų“ dieną protestuoti prieš Vladimirą Putiną.

Sekmadienio vidurdienį, paskutinę trijų dienų balsavimo dieną, prezidento V. Putino oponentai turėtų susirinkti prie balsavimo apylinkių ir taip viešai parodyti savo nepritarimą Kremliaus lyderiui, ketvirtadienį pareiškė opozicijos aktyvistas Leonidas Volkovas, buvęs A. Navalno štabo viršininkas.

Rusija turi vienuolika laiko juostų, todėl protestai per dieną pasikartotų kas valandą įvairiose šalies vietose.

Vienas artimiausių A. Navalno bendražygių sakė, kad biuleteniuose reikėtų varnele pažymėti bent dvi pavardes, o dar geriau – visus keturis kandidatus. Taip balsavimo biuletenis taptų negaliojantis.

Neįmanoma tikėtis, kad rinkimai pakeis valdžią Rusijoje, nes rezultatais manipuliuojama, sakė L. Volkovas, tačiau galima daug nuveikti, kad valdžios aparatui būtų daromas spaudimas.

Be V. Putino, yra dar trys kandidatai, Dūmos deputatai, tiesiogiai remiantys dabartinį prezidentą. Jie, kaip ir V. Putinas, visi yra „niekšai“, sakė L. Volkovas.

Iš Rusijos pabėgęs ir Lietuvoje gyvenantis L. Volkovas šią savaitę buvo užpultas Vilniuje prie savo namų ir sudaužytas plaktuku, jam lūžo ranka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Įdomu

O kokias provokacijas prieš balsuojančius Rusijos ambasadoje ruošia Kaščiūnas ir jaunieji konservatoriai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS