A. Navalno komanda ragina žmones dalyvauti Kremliaus kritiko laidotuvėse | Diena.lt

A. NAVALNO KOMANDA RAGINA ŽMONES DALYVAUTI KREMLIAUS KRITIKO LAIDOTUVĖSE

Kalėjime mirusio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno komanda paragino žmones penktadienį atvykti į opozicionieriaus gedulo ceremoniją ir laidotuves Maskvoje – nepaisant tikėtinų gausių policijos pajėgų.

Gedulo ceremonija cerkvėje numatyta 14 val. vietos laiku (12 val. Vidurio Europos laiku). Tada po dviejų valandų A. Navalnas turėtų būti laidojamas Borisovo kapinėse, pranešė jo atstovė Kira Jarmyš. Anot jos, turėtų atvykti visi, kuriems A. Navalno politinis darbas kažką reiškė. Nuo Marjino Dievo Motinos ikonos cerkvės „Numalšink mano liūdesį“ iki kapinių pėsčiomis yra 28 minutės kelio.

A. Navalno komanda ketina tiesiogiai internete skelbti apie gedulo ceremoniją pietrytiniame Marjino rajone bei laidotuves ir patarė žmonėms atvykti anksčiau. Tikimasi gausių saugumo pajėgų – ir baiminamasi, kad uniformuoti pareigūnai gali užtverti kelią A. Navalno šalininkams. Ir A. Navalno našlė Julija Navalnaja išplatino raginimą atvykti atsisveikinti su opozicionierumi.

A. Navalno motina Liudmila Navalnaja sūnaus kūną atgavo tik praėjusį šeštadienį. Ji nesutiko su institucijų reikalavimu palaidoti jį slapta.

Praėjusiomis dienomis A. Navalno komanda ieškojo vietos gedulo ceremonijai ir skundėsi, kad Rusijos institucijos tam trukdo. Pagal rusų stačiatikių papročius mirusysis paprastai laidojamas praėjus trims dienoms po mirties, o kūnas prieš tai šarvojamas atvirame karste, kad gedintieji galėtų atsisveikinti.

Tačiau salė tokiam atsisveikinimui su A. Navalnu nebuvo skirta, rašė Ivanas Ždanovas, A. Navalno įsteigto kovos su korupcija fondo direktorius.

Oficialiais duomenimis, 47-erių A. Navalnas mirė vasario 16 d, kalėjime Arktyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ONTĖ

39 876 - tiek mūsų laukėm Volkovo kanalo, kuris pradėjo tiesioginę Navalno laidotuvių transliaciją. Prie bažnyčios, kur 14 val prasidės otpievanija, milžiniška eilė žmonių su gėlėmis. Nuo bažnyčios iki kapinių 28 min. pėstute. Į žemę - 16 valandą. Stebėsiu. Esu pensininkas, laiko turiu.

Pil.

Nereikia kurstyti žmonės ir tokių straipsnių visai nereikia Lietuvoje.

RUSIJOS

normalūs žmonės nedalyvaus kažkios padugnės nasralno tėvynės išdaviko laidotuvėse
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS