A. Navalno padėjėja figūruoja baudžiamojoje byloje dėl neteisėto patekimo į būstą | Diena.lt

A. NAVALNO PADĖJĖJA FIGŪRUOJA BAUDŽIAMOJOJE BYLOJE DĖL NETEISĖTO PATEKIMO Į BŪSTĄ

  • 0

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkė Liubov Sobol figūruoja baudžiamojoje byloje dėl būsto neliečiamybės pažeidimo panaudojant smurtą, penktadienį patvirtino Rusijos Tyrimų komiteto sostinės vyriausiosios valdybos atstovė Julija Ivanova.

„Iškelta baudžiamoji byla... dėl įtariamo būsto neliečiamybės pažeidimo panaudojant smurtą“, – sakė J. Ivanova žurnalistams.

Remiantis tyrėjų duomenimis, gruodžio 21 dieną grupė asmenų, tarp kurių buvo L. Sobol, „ne kartą bandė patekti į senyvo amžiaus moters butą“ sostinės Rytų rajone, apsimetę vartotojų teisių agentūros „Rospotrebnadzor“ pareigūnais.

„Po dviejų nesėkmingų bandymų Sobol apgavo suklaidino pristatymo tarnybos kurjerį, apsimetusi „palikta žmona su mažu vaiku“, ir pateko į gyvenamojo namo laiptinę“, – sakė J. Ivanova.

Pasak jos, buto savininkei atidarius duris „Sobol nustūmė ten su šeima gyvenančią moterį ir įsiveržė į butą“.

„Apėjusi visas patalpas ir nufilmavusi savo neteisėtus veiksmus telefonu Sobol išėjo iš būsto ir pasitraukė iš įvykio vietos“, – sakė tyrėjų atstovė.

Pasak J. Ivanovos, šiuo metu tyrėjai apklausia L. Sobol lydėjusį asmenį ir įvykio liudininkus.

„Atliekamas tyrimas, siekiant nustatyti visas nusikaltimo aplinkybes ir sulaikyti prie jo prisidėjusius asmenis“, – nurodė atstovė.

Anksčiau L. Sobol advokatas Vladimiras Voroninas sakė, kad L. Sobol dėl neteisėto patekimo į būstą iškeltoje baudžiamojoje byloje suteiktas liudytojos statusas.

„Taip, ji yra liudytoja. Apklausa tęsiama“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas.

Pasak jo, tyrėjai ketino gauti L. Sobol pažadą neskelbti proceso medžiagos, bet ji atsisakė pasirašyti susitarimą dėl neviešinimo. Jis pridūrė, kad tyrimo veiksmai dėl L. Sobol vyks visą dieną.

Advokatas taip pat nurodė, kad DNR testui buvo konfiskuoti L. Sobol batai.

Anksčiau penktadienį FBK vadovas Ivanas Ždanovas pranešė, kad rusų pareigūnai pradėjo kriminalinį tyrimą L. Sobol atžvilgiu dėl būsto neliečiamybės pažeidimo panaudojant smurtą ar grasinant jį panaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS