Nedarbas Airijoje sausį išaugo iki 25 proc. | Diena.lt

NEDARBAS AIRIJOJE SAUSĮ IŠAUGO IKI 25 PROC.

Airijoje sausį, galiojant jau trečiam karantinui, nedarbas išaugo net iki 25 proc. – šis skaičius 5,6 proc. didesnis nei gruodį.

Vyriausybės centrinis statistikos biuras (CSO) trečiadienį sakė, kad „COVID-19 krizė ir toliau daro įtaką Airijos darbo rinkai“.

Airijos antras šešių savaičių trukmės pandeminis karantinas pasibaigė gruodžio pradžioje. Tačiau padaugėjus koronaviruso atvejų, mėnesio pabaigoje apribojimai buvo sugrąžinti, priversdami vėl užsidaryti tarpkarantininiu laikotarpiu atsidariusį verslą, tarp jų restoranus.

Į 25 proc. nedarbo rodiklį įtraukiami ir žmonės, kurių verslas ar biurai buvo uždaryti dėl karantino apribojimų ir jie gauna valstybės Pandemijos nedarbo išmokas (PUP).

Jei nebūtų įskaitomi žmonės, gaunantys pandemines išmokas, įprastas nedarbo lygis siektų 5,8 proc., sakė CSO.

Pagal dabartinius apribojimus, Airijoje galiosiančius iki kovo 5 d., žmonės „privalo likti namuose, išskyrus keliones darbo, švietimo ar kitais būtinais tikslais“.

Tačiau taip pat nurodoma, kad žmonės turi dirbti iš namų, nebent teikia „būtinąsias paslaugas“, kurių „neįmanoma atlikti iš namų“.

Airijos sveikatos apsaugos departamento duomenimis, šalyje nuo koronaviruso iš viso mirė 3 418 žmonių, iš jų apie 1,6 tūkst. gyveno slaugos namuose, antradienį parlamento komitetui sakė pareigūnai. Vėliau tądien departamentas pranešė apie rekordinę 101 per parą užfiksuotą mirtį nuo koronaviruso.

Iš visų Airijoje patvirtintų beveik 200 tūkst. infekcijos atvejų apie pusę buvo užfiksuota vien praėjusį mėnesį. Nors kasdien patvirtinamų infekcijų skaičiai šiuo metu sudaro po kelis šimtus, Airija tam tikrą laikotarpį sausį fiksuodavo didžiausius 1 mln. gyventojų tenkančius infekcijų skaičius Europoje, rodo Oksfordo universiteto turimi duomenys.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS