Neeilinis būdas atsikratyti turistų – ugnikalnis paslėptas juoda širma | Diena.lt

NEEILINIS BŪDAS ATSIKRATYTI TURISTŲ – UGNIKALNIS PASLĖPTAS JUODA ŠIRMA

Vienas Japonijos miestelis, neapsikentęs triukšmaujančių turistų uždengė juos traukiantį vaizdą – aukščiausią Japonijos Fudžio kalną. Įspūdingą panoramą vietiniai uždengė juoda širma. 

Tūkstančiai vietinių ir turistų prie vienos iš parduotuvių mažame Japonijos miestelyje renkasi pasidaryti vienintelio įspūdingo kadro. 

„Turistai pradeda rinktis fotografuoti jau 4 ar 5 val. ryto. Jie dažnai triukšmauja. Kartais čia būna tiek žmonių, kad sunkiai galiu išvažiuoti iš kiemo. Visur pilna šiukšlių“, – skundėsi vietos gyventojas Yoshihiko Ogawa. 

Deja, kalno pasirodymas baigėsi. Vietos valdžia nuleido uždangą. Vietoje, iš kurios daryti įspūdingi kadrai, atsirado tvora. Kai kurų turistų toks sprendimas nenustebino. 

„Suprantu, kodėl jie nori tai padaryti. Manau, kad turizmas Japonijoje tikrai suaktyvėjo. Per pastarąsias kelias savaites čia aplankėme keturias ar penkias skirtingas vietas. Turistų buvo labai daug“, – teigė turistė iš Jungtinės Karalystės Helen Pull.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vis dėlto dauguma turistų nusivylę.  

„Jei tai susiję tik su kelių saugumu, galėtų padėti barjerai, kurie neleistų žmonėms išeiti į kelią ir taip pat padarytų jį saugesnį. Bet padaryti sieną tam, kad būtų išvengta nuotraukų? Nemanau, kad tai tinkamas sprendimas“, – savo nuomone dalijosi turistas iš Prancūzijos Anthony Hokas. 

Vietos verslininkai viliasi, kad atsiradusi širma jiems nepakenks. 

„Fudžio kalną galima apžiūrėti iš daugybės vietų, todėl nemanau, kad dėl širmos sumažės turistų. Vaizdas nuo ežero kranto taip pat labai gražus, todėl tikiuosi, kad jie galės įvertinti kalno grožį ir iš kitų vietų“, – vylėsi vietos gyventoja Michie Motomochi. 

Fudžio kalnas – ugnikalnis, kuris paskutinį kartą buvo išsiveržęs prieš maždaug 300 metų. Tai ir aukščiausias Japonijos kalnas. Prieš daugiau nei dešimtmetį jis tapo UNESCO pasaulio paveldu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS