Neramumai JAV ir Meksikos pasienyje: nuo šeimų atskiriami migrantų vaikai | Diena.lt

NERAMUMAI JAV IR MEKSIKOS PASIENYJE: NUO ŠEIMŲ ATSKIRIAMI MIGRANTŲ VAIKAI

JAV ir Meksikos pasienyje migrantų vaikai vis dar yra atskiriami nuo savo šeimų. Prezidento Donaldo Trumpo administracija per metus nuo to laiko, kai teisėjas nurodė nutraukti šeimų atskyrimo praktiką, pasienyje atskyrė šimtus vaikų nuo jų šeimų, teigė Amerikos pilietinių laisvių sąjungos (ACLU) teisininkai.

2018-ųjų birželį teismas paskelbė preliminarų įsakymą, nurodantį vyriausybei stabdyti šeimų atskyrimo pasienyje praktiką, išskyrus tam tikrais atvejais, kai, pavyzdžiui, kyla abejonių dėl vaiko saugumo.

ACLU, remdamasi JAV teisingumo departamento duomenimis, nurodė, kad nuo 2018-ųjų birželio pabaigos iki šių metų birželio pabaigos daugiau kaip 900 vaikų buvo atskirti nuo šeimų.

„Šokiruoja, kad D. Trumpo administracija toliau atima kūdikius iš tėvų“, – teigė ACLU teisininkas Lee Gelerntas.

Vyriausybė gali atskirti vaikus nuo šeimų tik tuo atveju, kai tėvai kelia vaikams grėsmę. Laikinasis JAV krašto saugumo sekretorius Kevinas McAleenanas sakė, kad šeimos atskiriamos „labai retai“ ir tik tada, kai tėvai kelia grėsmę vaikams dėl nusikalstamo savo elgesio, plintančių ligų, šiurkštaus elgesio su vaikais ir nepriežiūros.

Vis dėlto ACLU nurodo, kad taisyklės yra pažeidinėjamos ir vaikai atskiriami net ir dėl labai smulkių pažeidimų. Pavyzdžiui, vienas migrantas neteko dukters, nes JAV muitinės ir pasienio apsaugos pareigūnas tvirtino, kad tėvui nepavyko pakeisti mergaitei sauskelnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nigga

Bėda kad kai jų bus kritinė masė iš JAV taps dar viena bananine respublika kaip kokia Meksika ar Gvatemala todėl ponas Trumpas ir stabdo tą antplūdį.

tam --as manau -- na stai tu tipiskas lietuviskas

muzikiskas mulkis , jei Texsasas priklausytu [ ko nedaleidzia amerika] meksikai , jie paradvinetu amerikonuj nafta -butu turtingi ir niekas nebegtu y ta amerika ...amerika juos ubagais padare ,apiplese ,stai ir bega ten kur gali rast maisto ir kazkokio tai darbo...antra ---meksikos valdzia tokia pati ==priklausoma nuo amerikos kaip lietuva nuo Briuselio ir amerikos, savi vagia nei kiek ne maziau nei ,kad amerikonas --todel zmones ir bega...

matomai Soroso LGBT ,,bernevernet,,,

komanda persikrauste is europos y amerikos meksikos pasieny ,naujas aukas renkasi pederastai,lezbes,pedofilai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS