Neregėtas aktyvumas JAV rinkimuose: jau balsavo 70 mln. amerikiečių | Diena.lt

NEREGĖTAS AKTYVUMAS JAV RINKIMUOSE: JAU BALSAVO 70 MLN. AMERIKIEČIŲ

Išankstiniame JAV prezidento rinkimų balsavime savo balsą jau atidavė 70 mln. piliečių, šis skaičius sudaro daugiau nei pusę visų 2016 m. JAV prezidento rinkimuose balsavusių žmonių skaičiaus, iki rinkimų dienos likus mažiau nei savaitei, praneša „Reuters“.

JAV rinkimų projekto paskelbti duomenys rodo, kad susidomėjimas respublikonų kandidato, dabartinio prezidento Donaldo Trumpo ir demokratų kandidato Joe Bideno kova yra itin didelis ir šiuose rinkimuose dalyvavusių piliečių skaičius galiausiai gali pasiekti rekordines aukštumas. Žinoma, žmonės išankstiniame balsavime paštu aktyviau dalyvauja ir todėl, kad siekia išvengti galimo užsikrėtimo COVID-19 liga rinkimų dieną.

Didelis aktyvumas išankstiniame balsavime yra palankus demokratams, nes respublikonų kandidatas D. Trumpas ne kartą tvirtino, kad balsavimas paštu yra nepatikimas.

Išankstinio balsavimo laikotarpiu demokratai lenkia respublikonus santykiu du su vienu. Vis dėlto respublikonai pastarosiomis savaitėmis šiek tiek išlygino persvarą išankstiniame balsavime apylinkėse, rodo apklausų duomenys.

Dėl didelio aktyvumo išankstiniame balsavime Floridos universiteto profesorius, administruojantis JAV rinkimų projektą, Michaelas McDonaldas prognozuoja, kad savo balsą rinkimuose gali atiduoti apie 150 mln. Tokiu atveju bendras rinkėjų aktyvumas gali siekti 65 proc., jis būtų didžiausias nuo 1908 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS