„The New York Times“: D. Trumpas leido surengti smūgių prieš Iraną, bet juos atšaukė | Diena.lt

„THE NEW YORK TIMES“: D. TRUMPAS LEIDO SURENGTI SMŪGIŲ PRIEŠ IRANĄ, BET JUOS ATŠAUKĖ

  • 3

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį patvirtino smūgį prieš taikinius Irane, reaguodamas į incidentą, per kurį iraniečių pajėgos numušė amerikiečių žvalgybos bepilotį lėktuvą, bet paskutinę minutę šiuos veiksmus atšaukė, pranešė dienraštis „The New York Times“ (NYT).

Jungtinės Valstijos planavo ketvirtadienį vakare smogti „keletui taikinių Irane, tokių kaip radarai ir raketų baterijos“, laikraštis citavo aukšto rango administracijos pareigūnus. Tačiau šis planas buvo atšauktas ankstyvoje stadijoje.

Baltųjų rūmų ir Pentagono pareigūnai šį pranešimą komentuoti atsisakė, rašo NYT. Kol kas neaišku, ar planuojama tokių smūgių surengti kada nors vėliau.

Iranas anksčiau pranešė savo teritoriniuose vandenyse surinkęs numušto amerikiečių bepiločio lėktuvo „Global Hawk“ nuolaužų, bet Pentagonas tvirtina, kad dronas buvo numuštas, kai skraidė virš tarptautinių vandenų.

„Iranas padarė labai didelę klaidą!“ – per tviterį parašė D. Trumpas. Vis dėlto atrodo, kad prezidentas vėliau pasistengė sumažinti įtampą.

Nesiekiame karo, bet uoliai ginsime savo padangę, sausumą ir vandenis.

„Man sunku patikėti, kad tai buvo padaryta sąmoningai, jeigu norite žinoti tiesą, – kalbėjo D. Trumpas. – Manau, tai galėjo būti padaryta kieno nors nestabilaus ir kvailo.“

Prieštaringa D. Trumpo žinia privertė pasaulį spėlioti, ko Vašingtonas nusiteikęs toliau imtis.

„Sužinosite“, – atsakė D. Trumpas, kai buvo paklaustas, ar bus surengtas koks nors atsakas.

„Nesiekiame karo, bet uoliai ginsime savo padangę, sausumą ir vandenis“, – pareiškė Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Iranui būtina pasigaminti branduolinį ginklą kaip Kimui. Ir Trampas iš karto apsitries iš baimės.

Faktas

Trampas ir jankiai eilinį kartą apsišyko. JAV yra agresorius ir Pasaulio nusikaltėliai.

Jau

Ka amerika zada imtis pries irana Ji jau emesi veiksmu susprogdindama du tanklaivius dabar pradejo zvalgyba o paskui kariniu veiksmu ir kavailam aisku kas bus toliau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS