„The New York Times“ laimėjo tris Pulitzerio premijas | Diena.lt

„THE NEW YORK TIMES“ LAIMĖJO TRIS PULITZERIO PREMIJAS

  • 0

JAV dienraštis „The New York Times“ pirmadienį laimėjo tris prestižinius Pulitzerio (Pulicerio) apdovanojimus, o Sent Luiso laikraštis gavo šią premiją karštųjų naujienų (breaking news) fotografijos kategorijoje už rasinių neramumų Misūrio valstijos Fergusono mieste nušvietimą.

Pietų Karolinos Čarsltono mieste leidžiamas dienraštis „The Post and Courier“ pelnė premiją „Už tarnavimą visuomenei“ - už virtinę tiriamosios žurnalistikos straipsnių apie tai, kodėl Pietų Karolina yra tarp valstijų, kuriose žūva daugiausia moterų.

Dienraščiui „The New York Times“ apdovanojimas skirtas už tarptautinius reportažus apie mirtino Ebolos viruso protrūkį Vakarų Afrikoje, paskelbė Pulitzerio komitetas Kolumbijos universitete Niujorke.

„The New York Times“ žurnalistas Ericas Liptonas (Erikas Liptonas) už savo straipsnius apie lobistų įtaką pelnė premiją tiriamosios žurnalistikos kategorijoje.
Komitetas meninės fotografijos apdovanojimą skyrė laisvai samdomam fotografui Danieliui Berehulakui - „už jaudinantį, drąsų“ Ebolos epidemijos nušvietimą dienraštyje „The New York Times“.

Sent Luiso laikraščio „St. Louis Post-Dispatch“ fotografai pelnė premiją karštųjų naujienų kategorijoje už nuotraukas apie neramumus po pernai rugpjūtį Fergusone įvykusio incidento, kai policininkas nušovė neginkluotą juodaodį paauglį.

18-mečio Michaelo Browno (Maiklo Brauno) nužudymas visoje šalyje išprovokavo protestus, kurie tebevyksta, o JAV policija kaltinama, kad perdėtai naudoja jėgą ir neproporcingai taikosi į juodaodžius bei ispanakalbius jaunuolius.

Dienraštis „The Los Angeles Times“ laimėjo du apdovanojimus. Vienas jų skirtas už dokumentinę apybraižą apie sausrą Kalifornijoje, o kitas - kultūros kritikos kategorijoje - atiteko laikraščio skiltininkei Mary McNamarai (Meri Maknamarai). „The Los Angeles Times“ buvo tarp finalininkų dar dviejose kategorijose.

Du kiti Amerikos žiniasklaidos elitui priklausantys leidiniai - „The Wall Street Journal“ ir „The Washington Post“ - laimėjo po vieną apdovanojimą.

Pulitzerio premija pavadinta Amerikos laikraščių magnato Josepho Pulitzerio (Džozefo Pulicerio), mirusio 1911 metais, vardu. Pirmosios premijos buvo įteiktos 1917 metais.
Premijos literatūros, dramaturgijos ir muzikos srityje skiriamos tik JAV piliečiams; žurnalistikos srityje pretendentai gali būti bet kurios šalies piliečiai, bet jų kūriniai turi būti paskelbti Amerikos laikraščiuose.

Pulitzerio literatūros premija šįmet skirta rašytojui Anthony Doerriui (Entoniui Dojeriui) už romaną „Visa šviesa, kurios nematom“ (All the Light We Cannot See) apie aklą prancūzę mergaitę ir vokietį berniuką, kurių gyvenimo keliai susikerta per Antrąjį pasaulinį karą Prancūzijoje.

Premija biografijos kategorijoje atiteko Davidui Kertzeriui (Deividui Kerceriui) - už knygą „Popiežius ir Mussolini: Slapta Pijaus XI istorija ir fašizmo iškilimas Europoje“ (The Pope and Mussolini: The Secret History of Pius XI and the Rise of Fascism in Europe).

Laureatai buvo išrinkti iš daugiau kaip 1 200 tūkst. pretendentų, nurodė Pulitzerio premijų komitetas.

Nugalėtojams apdovanojimai bus įteikti per iškilmingus pietus Kolumbijos universitete gegužės 28 dieną

GALERIJA

  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
  • Pulitzerio premijų dalybos
Reuters nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS