Norvegija šiemet Ukrainai papildomai skirs 7 mlrd. kronų | Diena.lt

NORVEGIJA ŠIEMET UKRAINAI PAPILDOMAI SKIRS 7 MLRD. KRONŲ

  • 2

Norvegijos ministras pirmininkas Jonas Gahras Store (Jonas Garas Stiorė) antradienį pareiškė, kad jo šalis šiemet Ukrainai papildomai skirs 7 mlrd. kronų (591 mln. eurų).

Skelbiama, kad 2024-aisiais Norvegija Kyjivui iš viso turėtų suteikti apie 22 mlrd. kronų (1,86 mlrd. eurų).

Papildomos lėšos bus pervestos iš 75 mlrd. kronų (6,4 mlrd. eurų) karinės ir civilinės pagalbos paketo, kurį Norvegija yra įsipareigojusi Kyjivui išmokėti per 2023–2027 metus.

„Tai Ukrainos žmonių gyvybės ir mirties klausimas“, – spaudos konferencijos metu sakė premjeras.

„Tai taip pat saugumo ir stabilumo Europoje, taigi ir Norvegijoje, klausimas“, – pridūrė jis.

Teigiama, kad iš šios planuojamos sumos 6 mlrd. kronų (507 mln. eurų) bus skirti karinei pagalbai, visų pirma oro gynybos sistemai ir šaudmenims.

J. G. Store pažymėjo, kad Norvegija prisidės prie Vokietijos ir Čekijos, kurios jau ėmėsi finansinės iniciatyvos teikti šią pagalbą.

Iš Ukrainai skirto 75 mlrd. kronų paketo Norvegija iki 2024-ųjų pabaigos bus panaudojusi apie 39,5 mlrd. (4,67 mlrd. eurų) kronų.

Remiantis Kylio instituto sudarytu reitingu, Norvegija – didelė naftos ir dujų gamintoja, kuriai po Rusijos invazijos į Ukrainą labai padėjo išaugusios kainos – yra viena iš pagrindinių paramos Kyjivui teikėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

?

Norvegams parūpo šelpti žydų išsigimėlių orgijas? Įdomu, įdomu. Matyt, panoro ir jie dalyvauti Zelenskio dulkinimo užsienyje veiklose. Kažkas iš Norvegų valdžios yra iškrypėlis, kuriam patinka riebaus žydo Zelenskio užpakalis. Nusipirko už milijardą teisę į Zelenskio dulkinimą per subinę, ir viskas. Čia tarptautinės žydų orgijos. Nereikia kreipti dėmesio.

Smirdžiai tie Norvegai

Bailiai ir smirdžiai tie Norvegai. Naudojasi ukrainiečių mirtimis grobdami naftą ir dujas esančias poliarinėje zonoje. Ten gauna milijardų milijardus eurų. Ir kaip kaulą apgraužtą numeta ukrainiečiams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS