Norvegijoje dėl draudimo fotografuoti pažeidimo suimti keturi rusai | Diena.lt

NORVEGIJOJE DĖL DRAUDIMO FOTOGRAFUOTI PAŽEIDIMO SUIMTI KETURI RUSAI

  • 4

Norvegijai nerimaujant dėl galimo sabotažo prieš itin svarbius infrastruktūros objektus, šalies policija pirmadienį pranešė suėmusi keturis rusus, kurie, kaip įtariama, pažeidė draudimą fotografuoti.

Norvegija pastaruoju metu yra padidinusi budrumo lygį, nes buvo gauti keli pranešimai apie paslaptingus dronus, pastebėtus netoli jūrinių naftos ir dujų gręžimo platformų, kurias eksploatuoja didelė energetikos bendrovė.

Per praėjusią savaitę Norvegijos policija suėmė du rusus, kurie buvo apkaltinti neteisėtai skraidinę dronus ir darę nuotraukas ar vaizdo įrašus.

Keturi rusai, apie kuriuos buvo pranešta pirmadienį, buvo suimti praėjusį ketvirtadienį šiaurinėje šalies dalyje. Penktadienį jiems buvo skirtas vienos savaitės laikinas kardomasis kalinimas, pranešė regioninė policija.

Kuo domėjosi šie keturi rusai – trys vyrai ir moteris, važiavę automobiliu su valstybiniais Rusijos numeriais, – policija neatskleidė, tačiau nurodė, kad jie buvo nufotografavę objektus, kuriuos fotografuoti draudžiama.

Keturi 25-30 metų amžiaus suimtieji į Norvegiją atvyko iš Suomijos rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje.

Patikrinus jų daiktus, rasta „daug“ nuotraukų, tačiau jie neigė padarę kokių nors pažeidimų ir tvirtino, kad yra tik turistai, Norvegijos televizijai TV2 sakė policijos pareigūnas Gautė Rydmarkas (Gautė Ridmarkas). 

Norvegijos teisingumo ministrė Emilie Enger Mehl (Emili Enger Mel) atsisakė komentuoti šį atvejį, bet pažymėjo, kad „žvalgybos požiūriu spaudimas Norvegijai yra padidėjęs“.

Pasak policijos, keturi suimtieji neturėjo nė vienos bepilotės skraidyklės.

Norvegija, kaip ir kelios kitos Vakarų šalys, po Kremliaus vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą yra uždraudusi Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims skristi virš savo teritorijos.

Už to draudimo pažeidimą baudžiama trejų metų laisvės atėmimo bausme.

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą gerokai sumažėjus Maskvos energijos išteklių tiekimui, Norvegija atėmė iš Rusijos pagrindinės Vakarų Europos gamtinių dujų tiekėjos statusą.

Po „Nord Stream“ dujotiekių sprogimų ir pastebėtų bepiločių skraidyklių Norvegija gerokai sustiprino saugumą aplink savo energijos infrastruktūros objektus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Arijau

tu gaidys

>>>

Uz Baikalo Kinija. Ten jau kinai seniai isikure.

>>>Arijas \\\\\.../////

>Dar per daug,už Baikalo.Jie tikrai ne daugiau kaip 2 proc.žemės panaudoja.Siaubingai prie Putino Rusija apleista,100 km.už Maskvos jau gili glubinka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS