Nuskendusio sirų berniuko Aylano teta ragina ES atverti širdį | Diena.lt

NUSKENDUSIO SIRŲ BERNIUKO AYLANO TETA RAGINA ES ATVERTI ŠIRDĮ

  • 1

Prie Turkijos krantų nuskendusio trejų metų sirų berniuko Aylano Kurdi (Ailano Kurdžio), kurio žūtis sukrėtė visą pasaulį, teta pirmadienį apsilankė Briuselyje ir su ašaromis akyse ragino Europos Sąjungą priimti skubų planą dėl pabėgėlių paskirstymo.

„Atverkite savo širdis ir imkitės veiksmų, priimkite bendrą planą - dėl to esu čia, kad pagerbčiau savo brolio šeimą“, - sakė Teema Kurdi (Tima Kurdi) per spaudos konferenciją prie Europos Komisijos būstinės Briuselyje.

„Aylanui, Ghalebui (Galebui) ir Rihanai (Rijanai) jau per vėlu, bet dar nevėlu tūkstančiams vaikų ir jų artimųjų, kurie rizikuodami viskuo mėgina pasiekti saugų prieglobstį“, - sakė Teema, atskridusi į Briuselį iš Kandos, kur gyvena.

Teemos brolis Abdullah Kurdi (Abdula Kurdis) palaidojo savo trejų metų sūnų Aylaną, metais vyresnį jo broliuką Ghalebą ir žmoną Rihaną Sirijos neramiame Kobanės mieste rugsėjo 4 dieną, kai jų mėginimas pasiekti Europą valtimi baigėsi tragedija.

T.Kurdi susitiko su Liuksemburgo užsienio reikalų ministru Jeanu Asselbornu (Žanu Aselbornu), kuris vėliau pirmadienį pirmininkaus skubiai sušauktam ES susitikimui dėl 160 tūkst. pabėgėlių perkėlimo iš Graikijos, Vengrijos ir Italijos į kitas Bendrijos nares.

„Raginu Europą ir pasaulio politikus užuot stačius tvoras atverti savo duris“, - sakė T.Kurdi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nežinau, gal žiauru

Labai gaila, didelė užuojauta, bet berniuko tėvus vertėtų sodinti į kalėjimą, nes jų neatsargus elgesys ir yra vaiko mirties priežastis. Šimtai vaikų žūsta karo zonoje, o čia nebuvo karo, žmonės bėgo iš Turkijos į Graikiją, negalvodami apie vaiko saugumą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS