Nuspręsta: viešasis transportas Liuksemburge nuo 2020 metų pradžios bus nemokamas | Diena.lt

NUSPRĘSTA: VIEŠASIS TRANSPORTAS LIUKSEMBURGE NUO 2020 METŲ PRADŽIOS BUS NEMOKAMAS

  • 6

Už važiavimą traukiniais ir autobusais Liuksemburge nuo 2020 metų pirmojo ketvirčio nereikės mokėti nė cento.

Tai antradienį kalbėdamas parlamente pareiškė ministras pirmininkas Xavier'as Bettelis.

„Liuksemburgas taps pirmąja pasaulio šalimi, kurioje bus galima spontaniškai ar planuotai naudotis viešuoju transportu ir visur įlipti bei išlipti nesukant galvos dėl to, kokį bilietą geriausiai įsigyti, - kalbėjo vyriausybės vadovas. - (...) Tai labai prisidės prie Liuksemburgo įvaizdžio ir patrauklumo“.

Nemokamas viešasis transportas yra dalis politinių pastangų spręsti 600 000 gyventojų turinčio šalies transporto problemas. Kasdien į Liuksemburgą dirbti vyksta ir apie 200 000 žmonių iš Vokietijos, Prancūzijos bei Belgijos.

Iki 2035-ųjų siekiančio mobilumo plano tikslas, pasak X. Bettelio, yra pagerinti viešojo transporto paslaugas ir punktualumą ir kad, pavyzdžiui, netoli pasienio būtų išplėsta automobilių parkavimo vietų pasiūla.

Jau dabar viešojo transporto bilietai Liuksemburge kainuoja labai nedaug, maždaug 90 proc. jų kainos finansuoja valstybė. Jaunimas iki 20 metų ir studentai jau dabar važinėja nemokamai. Vienas bilietas kainuoja du eurus, jis galioja dvi valandas visoje šalyje.

GALERIJA

  • Nuspręsta: viešasis transportas Liuksemburge nuo 2020 metų pradžios bus nemokamas
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Safyras

Simbolinis mokestis reikalingas tam, kad būtų galima suskaičiuoti, kiek realiai buvo pervežta keleivių, o ne kiek politikai ar firmos atstovai nori pamaloninti savo šeimas ar draugus... Kai Kaune buvo kelias dienas nemokamas viešasis transportas, tai žmonės mielai juo naudojosi, nesukdami galvos, kur statyti savo mašiną, bet ir pasportavo...nemokamai...

Nerijus

Kada Lietuvoje bus taip? Cia kaip anekdote, kada bus lietuviai futbolininkai pasaulio cempionais?

K26

Gaila kad musu miesto kopustai apie tai nepagalvoja, dingtu kamščiai, smogas ir zmones jaustusi reikalingi Klaipedai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS