Nuteistas kontroversiškasis Rusijos menininkas | Diena.lt

NUTEISTAS KONTROVERSIŠKASIS RUSIJOS MENININKAS

Rusija nuteisė prieštaringai vertinamą menininką Piotrą Pavlenskį, garsėjantį dėl itin šokiruojamų pasirodymų. Jis pripažintas kaltu dėl Ukrainos Maidaną imituojančio pasirodymo. Menininkas teisiamas dar vienoje byloje už tai, kad pernai padegė Federalinės Saugumo Tarnybos pastato duris.

Maskvos teismas skelbia, kad menininkas kaltas dėl to, kad 2014 m. vasario pabaigoje mosavo Ukrainos vėliavomis, degino padangas ir daužė metalines statines su lazdomis prie Sankt Peterburgo katedros. Menininkui – tai Maidaną Rusijoje simbolizuojantis pasirodymas pavadinimu Laisvė. Rusijos teismui – vandalizmas.

Bausmė – šešiolika mėnesių kalėjimo, dėl senaties termino ji jau nebus taikoma. Tačiau P. Pavlenskį Rusija teisia dar vienoje byloje. Šį kartą dėl to, kad pernai lapkritį padegė KGB sekėjos Federalinės Saugumo Tarnybos pastato duris. P. Pavlenskio šalininkams tai – politinis pasirodymas, simbolizuojantis pragaro duris ir pats menininkas prašė pateikti jam kaltinimus už terorizmą. Tačiau naujienų agentūra „Associated Press“ skelbia, kad Rusija kaltinimus iškėlė tiesiog dėl kultūrinės reikšmės objekto žalojimo. P. Pavlenskiui už tai gresia penkeri metai kalėjimo.

„Pavlenskis išgarsėjo tiesiogine šio žodžio prasme užsisiuvęs burną. kai protestavo prieš „Pussy Riot“ merginų sulaikymą, o vėliau Rusiją ir pasaulį šokiravo kitais itin aštriais pasirodymais, kuriuos visada aiškindavo politiškai“, – teigė menininko mergina Oksana Šalygina.

Daugiau - video reportaže.

Gairės: Piotras Pavlenskis, menininkas, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jomajo

Šizikas.už tokius bajerius nuteistu bet kuri valstybė.tokiu menininku pilni žiegždriai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS