Nutiesta daugiau nei pusė Rusiją ir Vokietiją sujungsiančio dujotiekio „Nord Stream 2 | Diena.lt

NUTIESTA DAUGIAU NEI PUSĖ RUSIJĄ IR VOKIETIJĄ SUJUNGSIANČIO DUJOTIEKIO „NORD STREAM 2

Užbaigtos tiesti jau trys ketvirtosios Rusiją ir Vokietiją sujungsiančio dujotiekio „Nord Stream 2“, o projekto operatorė „Nord Stream 2 AG“ pradėjo galutinius vamzdyno tiesimo darbus.

„Rusijos, Suomijos ir Švedijos ir Vokietijos teritoriniuose vandenys ir ekonominėse zonose Baltijos jūroje nutiesta 1 855 km dujotiekio „Nord Stream 2“. Tai sudaro 75 proc. viso dviejų gijų ilgio.

Taigi, „Nord Stream 2 AG“ perėjo prie galutinio dujotiekio projekto ketvirčio“, – sakoma „Nord Stream 2 AG“ pranešime.

Bendrovė taip pat teigia, kad „Nord Stream 2“ vamzdžiai visiškai pakloti Vokietijos ir Suomijos teritoriniuose vandenyse, šiuo metu vyksta darbai Rusijos teritoriniuose vandenyse.

ELTA jau skelbė, kad kontrolinį „Nord Stream 2“ akcijų paketą valdo Rusijos dujų koncernas „Gazprom“. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto. Tikimasi, kad galutinė „Nord Stream 2“ projekto kaina neviršys 9,5 mlrd. eurų.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kartais tiems šunims neprošal gerai įspirti , kad mažiau vambrytų...

kai

pagal arabų posakį, šunys loja, o karavanas važiuoja toliau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS