Nutiesta jau daugiau nei 2 tūkst. kilometrų „Nord Stream 2“ | Diena.lt

NUTIESTA JAU DAUGIAU NEI 2 TŪKST. KILOMETRŲ „NORD STREAM 2“

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ jau nutiesė daugiau nei 2 000 km dujotiekio „Nord Stream 2“.

„Tęsiamas dujotiekio „Nord Stream 2“ tiesimas. Šiuo metu Baltijos jūros dugnu nutiesta 2 042 km dujotiekio – 83 proc. viso vamzdyno ilgio“, – sakoma „Gazprom“ pranešime spaudai.

Anksčiau JAV senatorius Tedas Cruzas, pateikęs Kongresui sankcijų paketą dujotiekiui „Nord Stream 2“, tikino, kad Jungtinės Valstijos nori sustabdyti „Nord Stream 2“, nes nerimauja, jog dujotiekis Europą padarys dar labiau priklausoma nuo rusiškų energijos šaltinių, tuo pačiu suteikdamas Kremliui daugiau pinigų kariuomenės vystymui.

ELTA jau skelbė, kad kontrolinį „Nord Stream 2“ akcijų paketą valdo Rusijos dujų koncernas „Gazprom“. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto. Tikimasi, kad galutinė „Nord Stream 2“ projekto kaina neviršys 9,5 mlrd. eurų.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Turtingiausia Europos šalis Lietuva pirks tik brangiausias dujas ir elektrą. Ką ten tie pasaulio durniai išmano...

kiek

dar gali JAV beprasmiškai pulti, mėnesiu vėliau ar anksčiau vistiek nuties, kodėl visur tyli, kad kinai atsisakė JAV atvežtinių, brangių dujų, kad rusai baigia tiesti dujų vamzdynus į Kiniją, kur vamzdynų pajėgumai dar didesni, o kas dar būtų jai japonai ar korėjiečiai užsinorėtų irgi rusiškų dujų

jo

turtingos šalys pirks piges dujas ten matosi kad protingi prezidentai jie žiūri į savo šalies ekanomiką o kaž kur buvo tokia su tikra proto negalia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS