Nyderlandai: iš EK besitraukiantį F. Timmermansą turi pakeisti W. Hoekstra | Diena.lt

NYDERLANDAI: IŠ EK BESITRAUKIANTĮ F. TIMMERMANSĄ TURI PAKEISTI W. HOEKSTRA

  • 0

Nyderlandai penktadienį paskelbė, jog darbą baigiantis užsienio reikalų ministras Wopke Hoekstra (Vopkė Hukstra) turi Europos Komisijoje pakeisti Fransą Timmermansą (Fransą Timermansą), atsistatydinantį iš pareigų, kad galėtų siekti savo šalies premjero posto.

„Manau, kad turime gerą kandidatą Hoekstrą“, – per savaitinę spaudos konferenciją sakė Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Riutė).

47 metų W. Hoekstra yra centro dešiniosios partijos CDA politikos veteranas.

Antradienį jis susitiks su EK vadove Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), kad aptartų, kaip perimti F. Timmermanso klimato komisaro pareigas, pranešė Nyderlandų žiniasklaida.

Buvęs „Shell“ darbuotojas ir buvęs pasaulinės konsultacijų milžinės „McKinsey“ partneris W. Hoekstra 2017 metais buvo paskirtas finansų ministru ir dirbo trečioje M. Rutte koalicinėje vyriausybėje, o pernai tapo užsienio reikalų ministru.

Šią savaitę EK pirmininkės pavaduotojas F. Timmermansas paskelbė atsistatydinantis iš pareigų, kad galėtų dalyvauti Nyderlandų visuotiniuose rinkimuose ir siekti šalies premjero posto.

U. von der Leyen, atsakydama į jo pranešimą, padėkojo 62 metų politikui už jo darbą vadovaujant Europos žaliojo kurso strategijai.

Dabar šis portfelis bus perduotas kitam jos pavaduotojui Marošui Sefčovičiui, sakoma Komisijos pranešime. Jame priduriama, kad pastarasis taip pat laikinai vykdys su klimato ir aplinkosaugos politika susijusias pareigas, kol bus paskirtas kitas Nyderlandų eurokomisaras.

Rinkimai Nyderlanduose vyks lapkričio 22 dieną. F. Timmermansas, centro kairiųjų politikas, juose vadovaus savo Darbo partijos (PvdA) ir Žaliųjų kairiųjų partijos („GroenLinks“) koalicijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS