Nyderlandų teismas nurodė „Ryanair“ sumokėti pilotams šimtatūkstantines kompensacijas | Diena.lt

NYDERLANDŲ TEISMAS NURODĖ „RYANAIR“ SUMOKĖTI PILOTAMS ŠIMTATŪKSTANTINES KOMPENSACIJAS

  • 0

Pigių skrydžių oro linijų bendrovei „Ryanair“ Nyderlandų teismas nurodė aštuoniems olandų pilotams sumokėti kompensacijas, siekiančias 425 tūkst. eurų, praneša „DutchNews“.

„Ryanair“ ir pilotų ginčas prasidėjo pernai, kai bendrovė iškart po pilotų ir lėktuvo įgulos narių streiko Eindhoveno oro uoste nusprendė uždaryti savo bazę šiame mieste. Pati „Ryanair“ tikino, kad bazė uždaroma dėl ekonominių sumetimų.

„Ryanair“ darbuotojai tuo metu sakė, kad bazė uždaroma atsakant į streiką, kurio metu pilotai reikalavo didesnio atlyginimo ir geresnių darbo sąlygų.

Hertogenboso apygardos teismas patenkino pilotų ieškinį dėl neteisėto bazės uždarymo ir pilotų atleidimo, argumentuodamas, kad nebuvo jokių ekonominių priežasčių uždaryti bazę Eindhovene, o toks „Ryanair“ sprendimas yra „panašus į atsaką į darbuotojų anksčiau surengtus streikus“.

Teismas nurodė oro linijų bendrovei šešiems pilotams sumokėti 350 tūkst. eurų siekiančias kompensacijas. Septintasis ir aštuntasis pilotai sulauks atitinkamai 400 ir 425 tūkst. eurų kompensacijų dėl ilgalaikio jų darbo „Ryanair“.

„Ryanair“ atstovai tikino skųsiantys teismo nutarimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS