Nyderlanduose suimta dešimtys protesto prieš vyriausybės įvestas priemones dalyvių | Diena.lt

NYDERLANDUOSE SUIMTA DEŠIMTYS PROTESTO PRIEŠ VYRIAUSYBĖS ĮVESTAS PRIEMONES DALYVIŲ

  • 2

Nyderlandų policija sekmadienį pasitelkė raitosios policijos pareigūnus ir vandens patrankas, kad išsklaidytų protestuotojus, nusivylusius vyriausybės kovos su koronavirusine infekcija politika.

Pranešama, kad buvo suimta dešimtys žmonių.

Į Hagos centrą susirinko šimtai žmonių, iš kurių daugelis nešėsi plakatus ar laikėsi susikibę rankomis, protestuodami prieš priemones, kurias įvedė vyriausybė, įskaitant 1,5 metro socialinio atstumo taisyklę.

Laikinai einantis mero pareigas Johanas Remkesas iš pradžių neišdavė leidimo surengti protestą, tačiau vėliau leido surengti ribotos trukmės protestą.

Pasak policijos, protestas vyko taikiai, kol grupė futbolo fanų gerbėjų nesusirėmė su riaušių policija netoliese esančioje Centrinėje stotyje, pradėję mėtyti akmenis ir butelius.

Vėliau pareigūnai apsupo dešimtis demonstrantų, kurie atsisakė išsisklaidyti.

„Likę protestuotojai atsisakė išsisklaidyti ir buvo sulaikyti pagal viešųjų demonstracijų įstatymus“, – tviteryje teigė Hagos policija.

„Penki žmonės taip pat buvo sulaikyti Centrinėje stotyje už tai, kad mėtė akmenis“, – pridūrė policija.

Nyderlandai buvo giriami už „intelektualųjį karantiną“, kuris buvo ne toks griežtas kaip kai kuriose kitose Europos šalyse ir kuris neapėmė nurodymo gyventojams likt namuose.

Restoranus, kino teatrus, kavines, muziejus ir terasas buvo leista atidaryti birželio 1 dienos, tačiau galiojo socialinės atsiribojimo taisyklės, o įmonės, nurodyta nepriimti vienu metu daugiau kaip 30 klientų.

Nyderlanduose patvirtinti 49 593 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai ir 6 090 viruso sukeltų mirčių atvejai. Pastarąją naktį mirė vienas žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Visas tas virusas ir juodasikniu riauses, tai kremliaus kgbistu darbas.

123

Beveik pagiriamasis straipsnis Olandijos policijai. O kai tą patį daro Baltarusijos milicija- o kaip blogai, diktatūra ,nedemokratiška ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS