O. Scholzas: apdairumas dėl „Taurus“ raketų neturėtų būti traktuojamas kaip neryžtingumas | Diena.lt

O. SCHOLZAS: APDAIRUMAS DĖL „TAURUS“ RAKETŲ NETURĖTŲ BŪTI TRAKTUOJAMAS KAIP NERYŽTINGUMAS

Kancleris Olafas Scholzas griežtai sukritikavo jau kelias savaites šalyje vykstančias diskusijas dėl Vokietijos paramos Ukrainai. „Diskusijos Vokietijoje yra juokingos, – sakė jis antradienį Berlyne vykusioje konferencijoje „Europe 2024“. – Tai gėdinga mums, kaip šaliai“. Diskusijos, kuriose pirmiausiai kalbama apie sparnuotųjų raketų „Taurus“ tiekimą, už Vokietijos ribų esą yra nesuprantamos.

O. Scholzas pažymėjo, kad Vokietija yra antra didžiausia ginklų Ukrainai tiekėja. Tą būtina pripažinti, reikalavo jis. Kancleris sakė, jog norėtų debatų Vokietijoje, kuriuose apdairumas nebūtų diskredituojamas kaip neryžtingumas.

O. Scholzas vasario pabaigoje aiškiai pareiškė, kad Vokietija neperduos Ukrainai 500 km galinčių skrieti sparnuotųjų raketų „Taurus“. Jis argumentavo, kad tai gali Vokietiją įtraukti į karą. Tačiau dalis opozicijos, taip pat valdančiajai koalicijai priklausantys žalieji bei laisvieji demokratai griežtai kritikuoja tokią kanclerio poziciją. Diskusijos dėl „Taurus“ perdavimo Vokietijoje vyksta jau daugiau kaip tris savaites.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius įspėjo, kad diskusijose negali būti pamiršti esminiai Ukrainos poreikiai kovoje su Rusija. Pakankamai artilerijos sviedinių, ilgesnio nuotolio raketinė artilerija ir oro gynyba iš tikrųjų yra egzistenciniai klausimai, sakė jis antradienį.

Gairės: Olafas Scholzas, Taurus raketos, neryžtingumas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS